Sivas'ta Miraç Kandili mesajları

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü (SCÜ) Prof. Dr. Alim Yıldız ve CHP İl Başkanı Yılmaz Coşkun, Miraç Kandili dolayısıyla kutlama mesajı...

27 Şubat 2022 - 15:55
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü (SCÜ) Prof. Dr. Alim Yıldız ve CHP İl Başkanı Yılmaz Coşkun, Miraç Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Mesajında, Miraç Kandili'nin üç ayların içerisinde yer alan en müstesna gecelerden biri olduğuna dikkati çeken Yıldız, "Tüm İslam alemi olarak rahmet ve mağfiret iklimi üç ayların içerisinde yer alan en müstesna gecelerden biri olan Miraç Gecesi'ne ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Bu kutlu gecenin tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini, birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz eder, tüm İslam aleminin Miraç Kandili'ni tebrik ederim." ifadelerini kullandı.

Coşkun ise Miraç Kandili gibi özel gün ve gecelerin, toplum hayatında barış ve esenliğe erişilebilmesi açısından da büyük önem taşıdığını belirterek, şunları kaydetti:

"İnsanlık alemi ve vatandaşlarımız büyük acı ve sorunlarla karşı karşıya bulunuyor. Bu sorunların üstesinden ancak kinden, garezden, yalandan, riyadan, haksızlıktan, hukuksuzluktan, soygundan, vurgundan, yolsuzluktan, yetim malına el uzatmaktan ve kibirden uzak durarak gelebiliriz. Barışa, kardeşliğe ancak insanı insan yapan değerleri esas alarak ulaşabiliriz. Bu duygu ve düşüncelerle, İslam dünyasının ve halkımızın Miraç Kandili'ni kutlar, uzlaşıya, hoş görüye, insanca yaşama, hakça bölüşüme vesile olmasını diler, saygılar, sevgiler sunarım."