Karaman'da "Tarım Engel Tanımaz Projesi" başladı

Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Özel Eğitim Meslek Okulu tarafından yürütülen KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından...

Karaman'da "Tarım Engel Tanımaz Projesi" başladı
16 Haziran 2022 - 16:00
Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Özel Eğitim Meslek Okulu tarafından yürütülen KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen "Tarım Engel Tanımaz Projesi" kapsamında yapımı tamamlanan seranın açılışı yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Kılınç, Özel Eğitim Meslek Okulu'ndaki törende öğrencilerin 1 yıl gibi kısa bir sürede çok güzel işler çıkarttıklarını söyledi.

Projenin bir yıl sürdüğünü dile getiren Kılınç, "Biraz sonra yavrularımızın sevgiyle emek vererek büyüttükleri ürünleri göreceğiz. Öğrencilerimiz 'Tarım engel tanımaz.' dediler ve kısa bir zamanda 15 farklı ürün yetiştirmeyi başardılar." dedi.

Konuşmaların ardından özel öğrenciler tarafından hazırlanan sergi alanı protokol üyeleri tarafından ziyaret edildi.

Protokol üyeleri daha sonra serayı gezerek özel öğrencilerin yetiştirdikleri bitkiler ve çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Özel Eğitim Meslek Okulu’nda yapılan seranın açılışına Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, KOP İdaresi Başkan Vekili Murat Karakoyunlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.