İç Anadolu'daki çiçekçilerde Anneler Günü yoğunluğu

Kayseri, Sivas, Nevşehir, Niğde, Yozgat ve Kırşehir'de, yeni tip koronavirüs (Kovid 19) tedbirleri kapsamında tam kapanmadan muaf tutulan...

İç Anadolu'daki çiçekçilerde Anneler Günü yoğunluğu
08 Mayıs 2021 - 13:15
Kayseri, Sivas, Nevşehir, Niğde, Yozgat ve Kırşehir'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında tam kapanmadan muaf tutulan çiçekçilerde Anneler Günü yoğunluğu yaşanıyor.

Kayseri'de sabah erken saatlerde iş yerlerini açan çiçekçiler, telefonla aldıkları siparişlere yetişmekte zorlanıyor. Siparişler sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle adreslere teslim ediliyor.

Kayseri Çiçekçiler Derneği Başkanı Murat Kalem, uzun zamandır durgun olan çiçek piyasasının Anneler Günü dolayısıyla bir nebze olsa hareketlendiğini söyledi.

Vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 10.00-17.00 saatleri arasında evlerine en yakın çiçekçiden çiçek alabilmelerinin serbest olduğunu hatırlatan Kalem, "Siparişleri genelde telefon ve internet üzerinden alıyoruz. Gece 00.00'a kadar siparişleri evlere götürebiliyoruz." diye konuştu.

Çiçekçi esnafı Erdem Sarı ise özel günlerde yoğunluk yaşadıklarını belirtti.

Anneler Günü'nde genelde saksı çiçeklerinin tercih edildiğini aktaran Sarı, "Bu yıl da geçen yılki gibi sokağa çıkma kısıtlaması var. O yüzden insanlar dükkanlarımıza gelip alışveriş yapamıyorlar ancak internetten ve telefondan satışlarımız oldukça iyi." ifadelerini kullandı.

- Sivas

Sivas'ta çiçekçi esnaflarından Ebubekir Dilmen, uzun süre sonra yaşanan yoğunluğun kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

Siparişleri internet ve telefon üzerinden yoğun şekilde aldıklarını anlatan Dilmen, "Görünüşe göre yarın da yoğun olacak. Şuanda da çok yoğun bir siparişimiz var." dedi.

- Nevşehir

Nevşehir'de, Anneler Günü öncesi yaşanan yoğunluk çiçekçi esnafını mutlu etti.

İş yerlerinde sabah erken saatlerden itibaren hazırlıklara başlayan esnaf, telefon ve internet üzerinden gelen siparişleri adreslere ulaştırıyor. Çiçekçilerde rengarenk buketler güzel görüntü oluşturdu.

Kentte çiçekçilik yapan Tuncay Türkmen, Kovid-19 tedbirleri kapsamında bir süredir sakinlik yaşanan sektörde yoğunluğun arttığını, bunun da kendilerini memnun ettiğini ifade etti.

- Niğde

Niğde'de Dr. Sami Yağız Caddesi'nde çiçekçilik yapan Savaş Yılmaz, salgın nedeniyle işlerin biraz düşük olduğuna dikkati çekerek, "Saat 17.00'ye kadar açığız. Sabah saatleri olduğu için sakinlik var. Elimizden geleni yapıyoruz. 2 gün halkımızı bekliyoruz." diye konuştu.

Hastane Caddesi'nde esnaf Murat Bayraktar da işlerin güzel olduğunu anlatarak, "Online ve telefondan adreslere teslim siparişlerimizi almaya başladık. Saat 17.00'ye kadar müşterilerimiz de buraya gelebilirler." ifadelerini kullandı.

- Yozgat

Yozgat'ta çiçekçi Ahmet Demirel, Anneler Günü için daha önceden hazırlıklarını yaptıklarını dile getirdi.

Genelde siparişleri il dışından aldıklarını anlatan Demirel, "Biz de bu siparişleri hazırlayıp adreslerine teslim ediyoruz. Yoğunluk arttı, yarın daha yoğun olacağını düşünüyorum." dedi.

Çiçekçi Hasan Naci Şahin de salgın nedeniyle satış yapamadıklarını, Anneler Günü dolayısıyla bir hareketlenmenin yaşanmasına sevindiklerini kaydetti.

- Kırşehir

Kırşehir'de de Anneler Günü öncesinde çiçekçiler hareketlilik yaşanıyor.

Bazı vatandaşlar pazar günü yoğunluğa kalmamak için çiçek siparişlerini cumartesi gününden veriyor.

Satış ve siparişlerde yoğunluk yaşadıklarını anlatan İsa Polat, kısıtlama günlerinde en güzel hediyenin evleri rengarenk değiştiren çiçekler olduğunu dile getirerek, "Yarın yoğun bir gün olmasını bekliyoruz. Tüm annelerimizin gününü kutluyoruz. Telefonla gelen siparişleri de adreslerine servis ediyoruz." diye konuştu.

Polat, bazı vatandaşların vazo, saksı da bazılarının ise buket şeklinde çiçek tercih ettiklerini aktardı.