Bozok Üniversitesi Rektörü Karadağ, üniversiteye yönelik eleştirilere yanıt verdi

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, üniversitelerin politik tartışmaların dışında tutulması gerektiğini söyledi.Rektörlük...

15 Aralık 2021 - 15:00
Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, üniversitelerin politik tartışmaların dışında tutulması gerektiğini söyledi.

Rektörlük binasında basın toplantısı düzenleyen Karadağ, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Üniversitelerin şehirlerin lokomotifi olduğunu ve Yozgat için de Bozok Üniversitesinin çok anlamlı ve değerli olduğunu belirten Karadağ, "Hem yerel dinamikler hem de bu bölgenin değerleri, üniversitemizi objektif olarak değerlendirsin. Eleştirilecek bir tarafı varsa eleştirsinler. Bizi uyarmak, üniversitemizin daha iyi hizmetler ve akademiye daha güçlü katkı yapması açısından bizi uyarsınlar, eleştirsinler." dedi.

Karadağ, şunları kaydetti:

"Maalesef bütçe görüşmeleri sırsında CHP Milletvekilimiz Ali Keven Bey, meclis kürsüsünde bakanımıza bir şeyler sordu. Tabi bu bizi üzdü. Bölümlerin kapandığından bahsetti, Veteriner Fakültesi binasının olmamasından bahsetti. Tıp Fakültesi'nin yeterli sayıda öğretim üyesinin olmadığından bahsetti. 'Geleceğin hekimlerini yetiştiriyoruz ama hoca yok' dedi. Baktığımızda 10 tane söylediğinin 1 tanesi doğruysa 9 tanesi doğru değildi, gerçek değildi. Yozgat'ın bir milletvekili olarak biz şunu beklerdik. İşin aslı astarı nedir gerçekten üniversitenin bahsedilen temelde ciddi sorunları var mı? Her zaman kapımız açık, bizzat gelseydi kendisini ağırlasaydık. Biz el birliğiyle güç birliğiyle üniversiteyi politikanın bir argümanı olarak değil de politikalar üstü bir zeminde görmemiz gerekir diye düşünüyorum."