Yücel: "Hurdacıların içine sağlık ocağı olur mu?"

İYİ Partili Kazım Yücel, Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülen ve  Kocasinan ilçesi Yenidoğan Mahallesinde bulunan Hurdacılar Sitesi içerisine küçültülerek yapılması planlanan Aile Sağlığı Merkezi  düzenlemesine tepki gösterdi.  Aile Sağlığı Merkezinin  var olan yerinin muhafaza edilmesi gerektiğini belirten Yücel, sağlık ocağının metrekaresinin küçültülerek hem de başka bir alana taşınmasına karşı çıktı.

Yücel: "Hurdacıların içine sağlık ocağı olur mu?"
13 Ekim 2021 - 12:07
İYİ Partili Kazım Yücel, Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülen ve  Kocasinan ilçesi Yenidoğan Mahallesinde bulunan Hurdacılar Sitesi içerisine küçültülerek yapılması planlanan Aile Sağlığı Merkezi  düzenlemesine tepki gösterdi. 

Aile Sağlığı Merkezinin  var olan yerinin muhafaza edilmesi gerektiğini belirten Yücel, sağlık ocağının metrekaresinin küçültülerek hem de başka bir alana taşınmasına karşı çıktı.  Yücel, "İnsanları mevcut yerden hurdacılar sitesine götürmeyin. Bu işi ticarete dönüştürmeyin" dedi.


KAZIM YÜCEL ASM YERİNDE İNCELEMEDE BULUNDU

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ekim ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kocasinan ilçesi Yenidoğan Mahallesinde yer alan Aile Sağlığı Merkezi'nin yerinin değiştirilmesi de oylandı. Yeni düzenlemeye göre Aile Sağlığı Merkezi Hurdacılar Sitesi içerisine taşınacak ve 2620 metrekarelik alan 974 metrekareye dönüştürülecek. Meclis toplantısında bu duruma tepki gösteren İyi Parti Gurup Başkanvekili Kazım Yücel, bu kez de Aile Sağlığı Merkezinin taşınacağı yerde ve eski yerinde incelemelerde bulundu. Yücel, yerinde de bu düzenlemeye tepki gösterdi.

MEVCUT ASM'Yİ HURDACILAR SİTESİNE TAŞIYACAKLAR

Hurdacılar Sitesi esnafı ile de yerinde görüşen Büyükşehir Belediye Meclisi İyi Parti Gurup Başkanvekili Kazım Yücel,  "Ekim ayı belediye meclisinde Yenidoğan mahallesiyle ilgili, bir sağlık ocağı yeri olmasına rağmen bu yerin değiştirilerek, sizlerin de görmüş olduğu bu hurdalık alana taşınmak istendi.  Biz bunun yerine ve metrekaresinin düşürülmesine itiraz etti.  Burası bir hurdacılar sitesi. Bizde sanayici esnafımızın bulunduğu bir bölgedeyiz. Bu mahallemizin gelişmiş ve yoğun binaların arasında sağlık ocağı yerinin mahallemize yakışır bir yerde planlanmış olmasına rağmen belediye burayı sosyal hizmet alanına dönüştürdü. Mevcut sağlık ocağını da görmüş olduğumuz sanayi ve hurda alanı olarak kullanılan valilik veya kaymakamlık izinlerinin alınıp alınmadığının bilinmediği bu alana taşıyacaklar. Sayın belediye başkanı da mecliste bu alanın ticarethane olduğunu işletme olduğunu ifade etmişti. Şuan belediye başkanının ifade etmiş olduğu sağlık ocağı olarak ifade edilen tam o noktadan sizlere seslenmek istedik.”  İfadelerini kullandı.

MEVCUT YER KORUNMALI

Kazım Yücel, “Eğer ki burası hurdacılar değilse burası eğer ki gerçekten bir sağlık merkezinin yapılmasına uygun bir yer ise, geldik esnaflarımızla bölge sakinlerimizle konuştuk sohbet ettik ve buraya sağlık ocağı olup olmayacağını konuştuk. Esnafımız da bize hurdacılar sitesi içerisinde sağlık ocağının olamayacağını, sağlık ocağının mevcut yerinin korunması gerektiğini belirttiler" dedi.

HURDACILARIN İÇİNE SAĞLIK OCAĞI OLUR MU?

Bölgede hurda işleriyle faaliyet gösteren esnaflar da  “Burası bir sanayi alanı.  Etrafı gezdiniz  ve gördünüz.  Oto hurda malzemeleri ve tamirhaneler mevcut. Burası açılış kapanış saatinin belli olmadığı sanayi olması nedeniyle erkeklerin çalıştığı bir yer. Kızlarımızın, çocuklarımızın, eşlerimizin ve yaşlılarımızın rahat ulaşabilecekleri bir yer değil. Sağlık Ocağı olabilecek bir yerde değil burası. Buraya yapılacak yatırım gerçekten boşa gidecek. Kullanım alanına çok uygun bir alanda değildir burası. Oto hurdacılarının, oto tamircilerinin içerisinde böyle bir tesisi kurmak çok uygun da değil hoş da olmayacaktır. Belediyeler planlama yaparken 10 yıllık 15 yıllık planlamalar yapmamalı.” dediler.

SONRASINI BİZDE BİLMİYORUZ!

İyi Parti Meclis Üyesi Kazım Yücel, daha sonra Aile Sağlığı Merkezinin mevcut yerinde incelemelerde bulundu. Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Yücel, “Evet şuan da ise Yeni Doğan Mahallesinin aslında sağlık ocağı olarak planlanan fakat değiştirilmek istenilen noktadayız. Etrafımız gördüğünüz gibi yoğun bir yerleşim yerine sahip. Çocukların parkta oynadığı, insanların çok rahat gece gündüz evlerine gidip geleceği merkezi bir yerdeyiz. Burası 2600 metrekare civarında bir alana sahip. Belediyemiz sanayi ve hurdacıların bulunduğu 900 metrekare civarı bir bölgeye sağlık ocağını aktarmakla bu alanı belediye sosyal hizmet alanına dönüştürüyor. Sonrası mı? Sonrasını bizde bilmiyoruz. Bu alan daha önce planlandığı gibi sağlık ocağı olarak kullanılmış olsa çevredeki insanlara daha etkili daha faydalı olacağı düşüncesindeyiz. Yöre halkı ile yapmış olduğumuz görüşmeler ve sohbetlerimizde de gördük ki mahalle sakinleri aynı düşüncedeler.” İfadelerini kullandı.