Yozgat'ta hazineye ait arazilere gelir getirici bitki türleri dikilecek

Yozgat Valiliği ile Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü arasında kentte hazineye ait arazilere gelir getirici bitki türleri dikilmesi için protokol...

07 Eylül 2021 - 17:55
Yozgat Valiliği ile Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü arasında kentte hazineye ait arazilere gelir getirici bitki türleri dikilmesi için protokol imzalandı.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen imza töreninde gazetecilere açıklama yapan Vali Ziya Polat, kentte ağaçlandırma çalışmalarının sürdüğünü, geçen yıl bir milyon 200 bin fidan dikildiğini, bu yıl da 1 milyon 500 bin civarında fidan dikeceğini söyledi.

Orman Genel Müdürlüğünün kentte yaptığı ağaçlandırma çalışmasının dışında, hazineye ait tarıma elverişsiz uygun alanlara vatandaş için gelir getirecek bitki türlerini ekilip dikilmesini istediklerini belirten Polat, "Yapılan çalışmalar sonucunda hazineye ait uygun alanlara, ceviz, mahlep, alıç, ahlat fidanlarının yanında adaçayı, nane, kekik gibi tıbbi aromatik bitkiler dikmeyi planladık." dedi.

Polat, ellerindeki imkanları orman teşkilatıyla birleştirerek vatandaşa gelir getirecek bitki türlerini, kente kazandırmak istediklerini dile getirerek, "Bundan sonra Yozgat'ta gelir getirici fidan dikimine başlamış bulunuyoruz. Vatandaşımızın bu işe sahip çıkacağını düşünüyorum. Tarım ve Orman Bakanımıza, Orman Genel Müdürümüze, bölge ve il müdürümüze teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kayseri Orman Bölge Müdürü İsa Çapkın da tarım yapılması uygun olmayan maliye hazinesine ait atıl durumdaki boş arazilerin değerlendirilmesi konusunda bir çalışma yapıldığını belirtti.

Çapkın, "Yapılan çalışmalar sonucunda Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü ile Yozgat Valiliği arasında hazineye ait arazilere gelir getirici bitki türlerinin dikilmesi konusunda bir protokol hazırladık. 3 yıllık hazırlanan protokol kapsamında arazilerin işlenmesi fidanların dikilmesi ve daha sonra çapa ve bakımları yapılacak. Uygun görmesi durumunda protokol uzatılabilecek." diye konuştu.