Yahyalı'da yaptırılacak Yerköy Camii'nin temeli atıldı

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde inşa edilecek Yerköy Camii'nin temeli törenle atıldı.Yerköy Mahallesi'ne belediye ve hayırsever iş insanı...

Yahyalı'da yaptırılacak Yerköy Camii'nin temeli atıldı
24 Haziran 2022 - 19:45
Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde inşa edilecek Yerköy Camii'nin temeli törenle atıldı.

Yerköy Mahallesi'ne belediye ve hayırsever iş insanı Hacı Mehmet Köse tarafından yaptırılacak caminin temel atma töreninde konuşan Kaymakam Metin Eyyüpkoca, caminin yapılması için yoğun çaba harcayan belediye başkanına ve mahalle muhtarına teşekkür ettiği.

Caminin yapılacağı arsanın tahsisi konusunda bazı sıkıntılar yaşadıklarını belirten Eyyüpkoca, "Camiler bizim olmazsa olmazımız. Camiler ve okullar bayrağımızın dalgalandığı yerlerdi. Buraların devletimizin gücünü gösterdiği için iyi yapılar olması gerekiyor. Biri dini, biri ilmi temsil ediyor. Camimizin mahallemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı Esat Öztürk ise "Buraya güzel bir cami yapılacak ama buranın bir külliye gibi olması için de bazı çalışmalarımız olacak. İnşallah buraya bir şadırvan ve lojman da yapılmasını arzu ediyoruz. Rabbim camimizin en kısa zamanda kurdelesini kesmeyi ve içerisinden namaz kılmayı bizlere nasip etsin." dedi.

Hayırsever Hacı Mehmet Köse de güzel bir ibadet ile buluşmanın mutluluğu içerisinde olduğunu kaydetti.

Köse, "Ben bu köyde doğdum. Yapacağımız hayırlarımızı, sosyal faaliyetlerimizi doğduğumuz topraklardan başlayarak yapmayı kendimize görev kabul ettik." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından caminin temeli atıldı.

Törene, AK Parti Yahyalı İlçe Başkanı Esat Türkmenoğlu, MHP İlçe Başkanı Nebi Akkuş, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.