Vali Hamza Aydoğdu'nun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlanma mesajı yayımladı.Aydoğdu, mesajında...

18 Mayıs 2022 - 16:45
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlanma mesajı yayımladı.

Aydoğdu, mesajında, hayalleri Türkiye'nin inşası ve imarı olan gençlerin, istiklal ve istikbale her zaman sahip çıkacağını, kendilerine verilen emanetin farkında olacağını belirtti.

Gençlerin Türk Milletinin dünü, bugünü ve yarını olduğunu belirten Aydoğdu, şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919 günü Samsun'da başlattığı, Amasya'da yol haritasını çizdiği, Erzurum ve Sivas'ta şekillendirdiği, 23 Nisan'da Ankara'da meclis açıp, 29 Ekim'de Cumhuriyet ile taçlandırdığı kutlu mücadeleyi ve onun meyvesi Türkiye Cumhuriyetini siz gençlere emanet etmiştir. Bu çok ağır bir sorumluluktur. Ancak her Türk genci bu sorumluluğu seve seve sırtlamaya, gelebilecek saldırı ve tehlikeleri göğüslemeye, Samsun'da yakılan bağımsızlık meşalesini hiç söndürmemeye her daim muktedirdir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyeti gençlerimize emanet eden, 19 Mayıs'ı da gençlerimizin bayramı yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadelemizin aziz şehitlerini ve tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum."