Vali Günaydın'ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, emsalsiz mücadeleler ve büyük fedakarlıklar sonucu kurulan cumhuriyetin gençlere emanet olduğunu belirtti. Günaydın...

18 Mayıs 2021 - 16:45
Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, emsalsiz mücadeleler ve büyük fedakarlıklar sonucu kurulan cumhuriyetin gençlere emanet olduğunu belirtti.

Günaydın, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 19 Mayıs 1919 tarihinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençliğe bayram olarak armağan edilmesinin büyük anlam taşıdığını ifade etti.

"Tarih boyunca toplumları ayakta tutan en büyük güç gençlik olmuştur." ifadelerini kullanan Günaydın, şunları kaydetti:

"Hangi ülke genç kuşakların çağın gereklerine uygun olarak yetişmesine önem vermiş ve bu yolda büyük yatırımlar yapmış ise daima ileriye gitmiş ve kalkınmıştır. Bu nedenle gençlerimizi kendine güvenen, donanımlı, bilgili, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan, çalışkan ve üretken insanlar olarak yetiştirmek en önemli görevimizdir. Vatanımızı canından üstün tutan ecdadımızın verdiği emsalsiz mücadeleler ve büyük fedakarlıklar sonucu kurulan cumhuriyetimiz gençlere emanettir. Bu emaneti korumak, daha ileri noktalara taşımak, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için çok çalışmalısınız. İdeallerinin peşinden kararlılıkla giden, güçlü, dinamik, özgüvenli gençlerimiz olarak sizlere inanıyoruz, sizlere güveniyoruz."

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayan Günaydın, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşı'nın bütün kahramanlarını ve aziz şehitleri rahmetle andığını belirtti.