Türk bilim insanı Prof. Dr. Bülent Görenek, Uluslararası Elektrokardiyoloji Derneği'ne başkan seçildi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Görenek, Uluslararası...

Türk bilim insanı Prof. Dr. Bülent Görenek, Uluslararası Elektrokardiyoloji Derneği'ne başkan seçildi
12 Nisan 2021 - 13:40
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Görenek, Uluslararası Elektrokardiyoloji Derneği Başkanlığı görevine seçildi.

ESOGÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Uluslararası Elektrokardiyoloji Derneğine başkanı olan Prof. Dr. Görenek'in dernek başkanlığını 2 yıl süreyle yürüteceği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Bülent Görenek, şunları ifade etti:

"8 Nisan'dan geçerli olmak üzere Uluslararası Elektrokardiyoloji Derneği'nde 2 yıl sürecek başkanlık dönemim başladı. Başkanlığım sürecinde dernekte sekreterlik görevini ABD'den Prof. Dr. Rob MacLeod, saymanlık görevini ise İngiltere'den Prof. Dr. Peter Macfarlane yürütecek. Bu derneğin başkanlığına ilk kez Türkiye'den bir bilim adamı getirildi. 1959 yılında kurulan ve kardiyoloji alanında en eski kurumlardan biri olan derneğin çoğunluğu Avrupa ve Kuzey Amerika'dan binlerce üyesi bulunmakta. Saygın uluslararası indekslerde yer alan 'Journal of Electrocardiology' isimli bilimsel dergisi de mevcut olan dernek, EKG ve kalp çarpıntıları konusunda dünya çapında önemli çalışmalar yapmaktadır. Başkanlık yapacağım bu 2 yıl boyunca Türk araştırmacıları ve bilim insanlarını bu dernek içinde de desteklemek ve bilimsel seviyesi yüksek ortak projeler üretmek için elimden geleni yapacağım."