Trafik Eğitim Parkı'nda öğrencilere trafik polisleri eğitim veriyor

Selçuklu Belediyesi tarafından ilçeye yapılan Trafik Eğitim Parkı'nda öğrencilere yönelik Konya Trafik Eğitim Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından...

29 Kasım 2021 - 16:05
Selçuklu Belediyesi tarafından ilçeye yapılan Trafik Eğitim Parkı'nda öğrencilere yönelik Konya Trafik Eğitim Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından teorik ve pratik trafik eğitimi veriliyor.

Konuya ilişkin Selçuklu Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, ilçeye kazandırılan Trafik Eğitim Parkı'nda eğitimlere yeniden başlandığı, trafik eğitiminde öğrencilere temel trafik kuralları öğretilerek, trafik bilinci oluşturulduğu belirtildi.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğünde görevli polisler tarafından verilen eğitimler, teorik ve uygulamalı olarak yapılıyor.

Pandemi koşullarına göre 15 Aralık’a kadar devam edecek eğitimler, 2022 yılında mart ayından itibaren yeniden başlayarak haziran ayı sonuna kadar sürecek. Eğitimler ilçe genelinde talep eden bütün okullara verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, şunları kaydetti:

"Trafikte en önemli konulardan bir tanesi saygı. İnsanlar birbirlerine karşı saygılı olduğu sürece günümüzde yaşanan olumsuzluklardan hiçbiri yaşanmaz. Biz de Selçuklu Belediyesi olarak SEDEP kapsamında Konya İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü ekiplerimizle birlikte bu bilinci oluşturmaya çalışıyoruz. Çocuklarımıza burada verilen temel eğitimler onlarda bugün yaya, yarın sürücü olarak trafik bilincini oluşturmaya katkı sağlayacak. Ben burada eğitim alan öğrencilerimize, ailelerine, öğretmenlerine ve eğitim veren görevli polis arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."