Teknosa "Yarının Farkında" ve "Dijital Temizlik" projelerini başlattı
Teknosa’nın, Sabancı Cumhuriyet Seferberliği kapsamında başlattığı “Yarının Farkında” projesinde 15 30 yaş arasındaki 1500 gence, İzmir, Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Gaziantep ve Adana’da yüz yüze, 81 ilde de çevrim içi eğitimler verilecek
Teknosa'dan yapılan açıklamaya göre, Teknosa, Habitat Derneği ve DCube ortaklığında döngüsel ekonomi odağında sürdürülebilirlik, iklim değişikliği, çevre bilinci, dijital karbon ayak izi, atık ve e-atık konularında farkındalıkların artırılması ve toplumsal fayda sağlanması amacıyla başlattığı eğitim projesi kapsamında gerçekleştirdiği “FixFest” etkinliklerinde gençlerle bir araya geldi.
Katılımcıların yanlarında getirdikleri kulaklık benzeri basit ürünleri tamir ettirdiği, tamir süreçleri hakkında bilgi edindiği ve ömrünü tamamlayan ürünleri nasıl değerlendirebileceklerini gördükleri döngüsel bir festival olan “FixFest”, Ankara ve İstanbul’da yapıldı.
Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, tamir atölyesinden takı atölyesine, dönüşüm oyunları atölyesinden sürdürülebilir sanat köşelerine kadar pek çok farklı alanda gün boyu e-atıklar yeniden kullanılarak ve tamir edilerek atık azaltma ile ilgili farkındalık oluşturuldu ve sürdürülebilirlik odağında çalışmalar gerçekleştirildi.
Teknosa, Cumhuriyet Seferberliği kapsamında 1 Kasım’da topluluk çalışanlarına, 8 Kasım’da ise herkese açık olmak üzere “Dijital Temizlik Webinarları”na ev sahipliği yaptı. Teknosa’nın Habitat Derneği iş birliğiyle dijital karbon ayak izini azaltmak ve dijital temizlik konusuna dikkat çekerek farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediği webinarlar, sosyal medya platformlarından yapılan bilgilendirici ve eğlenceli içeriklerle duyuruldu.
-Gençlere hem yüz yüze hem çevrim içi eğitimler verilecek
Teknosa’nın, Sabancı Cumhuriyet Seferberliği kapsamında başlattığı “Yarının Farkında” projesinde 15-30 yaş arasındaki 1.500 gence, İzmir, Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Gaziantep ve Adana’da yüz yüze, 81 ilde de çevrim içi eğitimler verilecek. Eğitimlerde, “Dünyamıza neler oluyor?”, “Dünyamız neden ve nasıl kirlenir?”, “Elektrikli ve elektronik aletler hangi malzemelerin bileşeni?”, “Ben de dünyaya zarar veriyor muyum?”, “Dijital karbon ayak izim” gibi konu başlıkları etraflıca ele alınacak.