TDV "1 İyilik 1 Fidan" kampanyasıyla 750 bin fidan dikti

Türkiye Diyanet Vakfı, 2020'de orman yangınlarının ardından başlattığı "1 İyilik 1 Fidan" kampanyasıyla bugüne kadar 750 bin fidanı...

26 Ekim 2022 - 11:00
Türkiye Diyanet Vakfı, 2020'de orman yangınlarının ardından başlattığı "1 İyilik 1 Fidan" kampanyasıyla bugüne kadar 750 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan yapılan açıklamada, geleceğe daha yeşil bir Türkiye bırakabilmek için Orman Genel Müdürlüğü ile protokol imzalandığı, başta yanan ormanlarda olmak üzere 81 ilde belirlenen alanlara fidan dikildiği bildirildi.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür İzani Turan, başlattıkları "1 İyilik 1 Fidan" kampanyasına, hayırseverlerin büyük destek verdiğini belirtti.

Turan, kendilerine emanet edilen fidanları hızla toprakla buluşturduklarını ifade ederek, Kadın Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürlüğünün koordinesinde, gönüllülük koordinatörlüğü ve gençlik kollarının da desteğiyle fidan dikimlerinin ülke genelinde devam ettiğini aktardı.

Fidan kampanyasına destek vermek isteyenlerin, 5601'e "FİDAN" yazarak SMS gönderebileceklerini ve 25 TL karşılığında bir fidan bağışında bulunabileceklerini belirten İzani Turan, "bagis.tdv.org" adresi ile TDV mobil uygulamasından da fidan bağışında bulunulabileceğini kaydetti.