TDP Genel Başkanı Sarıgül, Eskişehir'de cezaevinin önünde açıklama yaptı

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Af çağrımız siyasi değil, vicdanidir. Bu vicdani çağrımıza bütün Türkiye'nin...

18 Mayıs 2022 - 15:30
Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Af çağrımız siyasi değil, vicdanidir. Bu vicdani çağrımıza bütün Türkiye'nin kucak açtığını görüyorum." dedi.

Sarıgül, Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, parti olarak 9 Nisan'da af çağrısında bulunduklarını hatırlattı.

O günden sonra 25'e yakın cezaevine gittiğini dile getiren Sarıgül, Kovid-19 salgını koşullarının ceza infaz kurumlarındaki etkilerine değindi.

Salgın dolayısıyla 80 bin mahkumun izinli olduğunu anımsatan Sarıgül, şöyle konuştu:

"Benim şefkatli devletim, şefkat kollarını kader mahkumlarına inşallah açacaktır. Bizim en büyük arzumuz, toplumsal barış affını hep birlikte çıkaracağız. Kardeşlik hukuku affını hep birlikte çıkaracağız. Binlerce çocuğu babasıyla, binlerce çocuğu annesiyle inşallah buluşturacağız. Onun için inşallah Eskişehir cezaevi önünden bütün ulusuma, bütün siyasi partilere sesleniyorum. Af çağrımız siyasi değil, vicdanidir. Bu vicdani çağrımıza bütün Türkiye'nin kucak açtığını görüyorum."

Ayrıca Sarıgül, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in ABD Kongresindeki Kıbrıs'la ilgili açıklamalarına da tepki gösterdi.

Sarıgül, mahkum yakınlarıyla görüştükten sonra cezaevinin önünden ayrıldı.