Talas'ta arazi rantı iddiası: Yalçın, "Eğitimin ticaretini yap diye zorladık ve başardık"

Talas Mevlana Mahallesi'nde arazi rantı iddiası gündemden düşmüyor. Bu kez Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın konuştu. Talas Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı 2. oturumunun ardından açıklamalar yapan Yalçın, Mevlana Mahallesindeki devlet okulu arsasının özel okula dönüştürülmesi konusunda; " “Kemal Kuşoğlu, ticaret ve konut alanına hak kazanmışken biz onu ‘madem ticaret yapacaksan eğitimin ticaretini yap’ diye zorladık ve bunu başardık." ifadelerini kullandı.

Talas'ta arazi rantı iddiası: Yalçın, "Eğitimin ticaretini yap diye zorladık ve başardık"
05 Ağustos 2022 - 06:40

Talas Mevlana Mahallesi'nde arazi rantı iddiası...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kazım Yücel, Kayseri İYİ Parti Meclis Üyeleri adına Talas Belediyesine 16 soru yöneltmişti.

Kazım Yücel'in sorduğu 16 sorudan 3-4'üne cevap niteliğinde Talas Belediye Meclisi toplantısının ardından Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın açıklamalarda bulundu.

Talas Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı 2. oturumunun ardından açıklamalar yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talas Mevlana Mahallesindeki devlet okulu arsasının özel okula dönüştürülmesi konusunda kesinleşen mahkeme kararını uyguladıklarını söyledi. 

Yalçın konuyla ilgili olarak açıklamasında: “Şunu baştan çok net olarak söylüyorum. Yapılan her iş mahkeme kararına göre yapılmıştır. Burası konut, ticaret ve sosyal alan planlı iken 2018 yılında belediyemiz ortaokul alanı olarak planlıyor. Kemal Kuşoğlu 2. İdare Mahkemesine itiraz dilekçesi veriyor ve 13.07 2018 tarihinde yerel mahkeme Talas Belediyesi’nin yaptığı imar plan çalışmasını iptal ediyor.  Sonra biz, kanun süreci devam ettiği için bölge idare mahkemesine başvuruyoruz. Bölge İdare Mahkemesi 13.03.2019 tarihli kararıyla arsa sahibini haklı görüyor ve bizim yaptığımız imar planını iptal ediyor. Sonra biz yine bir üst mahkeme olan Danıştay’a götürüyoruz. Danıştay da 14.06.2022 tarihinde, önceki iki mahkeme kararını haklı buluyor. Böylece karar kesinleşmiş ve yargı yolu tükenmiş oluyor. Biz de son imar planı değişikliği ile bunun gereğini yapmış olduk.” 

EĞİTİMİN TİCARETİNİ YAP DİYE ZORLADIK! 

Bölgeye bir eğitim yuvası kazandırma konusunda kararlı olduklarını dile getiren Yalçın “Kemal Kuşoğlu, ticaret ve konut alanına hak kazanmışken biz onu ‘madem ticaret yapacaksan eğitimin ticaretini yap’ diye zorladık ve bunu başardık. Orası meclisimizin çoğunluk kararına göre özel eğitim alanı oldu. Pekala ticarethane olabilirdi, konut da olabilirdi. Ama biz yine eğitime katkı sağlayalım diye böyle bir gayret sarfettik ve sonuç aldık” diye konuştu. 

“KÜTÜPHANE KİRALANDIĞINDA DAMADI DEĞİLDİ”

7/24 Kütüphane binasının kiralanmasıyla ilgili bir gazetede çıkan habere de değinen Yalçın, “7/24 Kütüphanemiz, 5 tane çok büyük ölçekli üniversite yurdunun ortasında olan bir yer. Özel mülkiyetti ve biz onu iyi bir pazarlıkla kiraladık. Biz kiraladıktan 3-4 ay sonra AK Parti Kayseri İl Başkanı’nın kızı, orayı kiraladığımız 2 ortaktan birisinin oğluyla nişanlandı ve sonra da düğünleri oldu. Gazetenin kocaman manşetle ‘Bakın! Bakın! Burası Kiminmiş! İl Başkanı Şaban Çopuroğlu’nun damadınınmış!’ diye bir haber yapması hakikaten üzücü” dedi.