STSO Yönetim Kurulu Başkanı Eken'den "10 Kasım" mesajı

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 83. yıl dönümü...

08 Kasım 2021 - 12:55
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 83. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün örnek devlet adamı ve askeri deha olduğunu vurgulayan Eken, "1919 yılında Samsun'dan yaktığı kurtuluş meşalesi Sivas'ta yapılan kongre ile ete kemiğe bürünmüş ve yol haritası çizilmiştir. Türk insanına milli ruh ve benliği aşılayarak yeniden ayağa kalkmasını sağlamış, devlet adamlığı ve askeri yetenekleriyle çağının en önemli liderlerinden biri olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Eken, Atatürk’ün göstermiş olduğu hedefte ilerleyen Türkiye'nin, büyük bir istikrar, azim ve güven içerisinde dünyada söz sahibi devletler arasında yerini aldığına dikkati çekerek, "Bizler de iş dünyası olarak, üreten Türkiye için daha çok çalışacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 83. ölüm yıl dönümünde saygı, özlem, minnet ve rahmetle anıyoruz." ifadelerini kullandı.