Sivas'ta yardım kömürlerini satan ve satın alan cezalandırılacak

Sivas Valisi Salih Ayhan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile ihtiyaç sahibi ailelerin kullanımı için verilen kömürleri satan ve...

Sivas'ta yardım kömürlerini satan ve satın alan cezalandırılacak
16 Aralık 2021 - 10:00
Sivas Valisi Salih Ayhan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile ihtiyaç sahibi ailelerin kullanımı için verilen kömürleri satan ve satın alanlara ceza uygulanacağını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Ayhan, Kömür Tevzi deposunu ziyaret ederek, mevcut kömür kapasitesi ve yapılan çalışmalar hakkında Kömür Tevzi Müdürü Eyüp Yüce'den bilgi aldı.

İl ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile Türkiye Kömür İşletmelerinden sağlanan kömürü ihtiyaç sahibi ailelere kışlık yakacak ihtiyacının karşılanması amacıyla dağıttıklarını belirten Ayhan, "İlimiz genelinde 2021 yılı için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızda kayıtlı olan ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere 12 bin 680 ton kömür talep edilmiş olup, ilçelerimizin tamamında kömürlerimiz ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırılmış durumda." ifadesini kullandı.

Sivas merkez için uygun görülen 4 bin 305 ton kömürün 3 bin 776 tonunu 2 bin 905 aileye aile başına bin 300 kilogram olmak üzere dağıttıklarını aktaran Ayhan, kalan kömürün dağıtım işlemlerinin ise devam ettiğini belirtti.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile ihtiyaç sahibi ailelerin kullanımı için verilen kömürlerin kesinlikle satılmamasını isteyen Ayhan, şunları kaydetti:

"Satıldığının tespiti halinde kömürün alımını ve satımını yapan kişi için de en ağır ceza neyi gerektiriyorsa onu uygulayacağız. Tüm vakıflarımız Sivas'ta yaşayan, hak sahibi vatandaşlarımızın durumlarını yakından takip ediyor. Sosyal devlet anlayışı içerisinde devletimizin tüm imkanlarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yanlarındayız, yanlarında olmaya devam edeceğiz."

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının, farklı sebeplerden dolayı dışarda kalmış vatandaşları misafir ettiğini de aktaran Ayhan, "Güçlü sosyal devletimiz, şu an 50 vatandaşımıza sıcak yuva sağlıyor. Sivas'ta kimse aç ve açıkta kalmaz." açıklamasında bulundu.