Sivas'ta Miraç Kandili mesajları

Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve bazı oda temsilcileri Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.Ayhan, mesajında birlik...

27 Şubat 2022 - 15:35
Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve bazı oda temsilcileri Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ayhan, mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, "Birbirimizi daha çok anlamaya çalışmamız gereken bu mübarek gece hürmetine sağlam ve donanımlı birer mümin olmanın yollarına vasıl olmalıyız. Bu kutlu yolculuğun anlamını kavramak, insan olarak vazifelerimizi yerine getirmek ve devletimizin bekası, bütün insanlığın sağlığı, huzur ve mutluluğu için dua etmek, büyüklerimizi, komşularımızı, eş dost ve akrabalarımızı unutmamak, ihtiyaç sahiplerini gözetmek, ibadetlerimizi aksatmamak ödevimiz olmalıdır. Bu vesileyle Sivaslı hemşerilerimin ve bütün İslam aleminin mübarek Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, bu ulvi kandilin ebediyen gök kubbemizi ve gönül dünyamızı aydınlatmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Miraç'ın, Allah'ın kudreti karşında hiçbir kudretin olmadığının göstergesi olduğuna dikkati çeken Bilgin ise şunları kaydetti:

"Her geçen gün kirlenen, güçlünün güçsüzü ezdiği, zenginin fakiri küçülttüğü, sudan sebeplerle ortaya çıkan savaşların insanları yok ettiği, toplumların sızısının arttığı ve salgın hastalıkların yayıldığı şu günlerde mübarek Miraç gecemiz kurtuluşumuza vesile olsun. Bu gecelerin faziletini bilerek idrak etmeli ve Rabb'imizden insanlığın kurtuluşunu dilemeliyiz. Bu vesileyle Miraç Kandili'nizi kutluyor, Rabb'imden, tüm dünyanın, içinde bulunduğu salgın hastalık durumundan ve bütün kötülüklerden kurtuluşunu diliyorum."

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ve Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ da yayımladıkları mesajda birlik, beraberlik ve hoş görü vurgusu yaparak İslam aleminin mübarek Miraç Kandili'ni kutladı.