Sivas'ta 5 bin kapasiteli yeni canlı hayvan pazarı komşu illere de hizmet verecek

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde yapımı büyük oranda tamamlanan 5 bin kapasiteli canlı hayvan pazarı, Amasya, Yozgat, Tokat ve Çorum gibi çevre...

09 Kasım 2021 - 13:35
Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde yapımı büyük oranda tamamlanan 5 bin kapasiteli canlı hayvan pazarı, Amasya, Yozgat, Tokat ve Çorum gibi çevre illerin de taleplerini karşılayacak.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Salih Ayhan, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, İller Bankası ve Yıldızeli Belediyesince finanse edilerek yapımı yüzde 90 tamamlanan canlı hayvan pazarını inceledi.

Ayhan, 2 bin 400 metrekare alanda inşa edilen hayvan pazarının, 3 yarı açık padok alanı, 2 bin metrekare açık satış alanı ve 600 metrekare sosyal tesis ve donatılara sahip olacağını belirtti.

Hayvan pazarının Amasya, Yozgat, Tokat ve Çorum gibi çevre illerde de hitap edeceğine dikkati çeken Ayhan, şunları kaydetti:

"Sivas'ın Karadeniz'e ve Batı'ya kavşak noktası olan ilçemize hayvan pazarı, büyük hareketlilik katacak. İlimizin hayvancılık potansiyeli çok yüksek olduğu için de her bölgenin kendine has özellikleri bulunuyor. Yıldızeli'nin de köy sayısının çok olması, kırsal nüfusunun fazla olması, Yozgat ve Tokat bağlantıları burada ciddi bir hayvan pazarı ihtiyacını ortaya koyuyor. Hayırlı olsun, ilimiz hayvancılığına büyük katkı sunacağına inanıyorum."