Sivas Belediyesinden şehir trafiğini rahatlatacak proje

Sivas Belediyesi ulaşımı kolaylaştıracak ve şehir trafiğini rahatlatacak bir projeyi daha hayata geçiriyor.Belediyeden yapılan açıklamaya göre...

Sivas Belediyesinden şehir trafiğini rahatlatacak proje
16 Aralık 2021 - 12:20
Sivas Belediyesi ulaşımı kolaylaştıracak ve şehir trafiğini rahatlatacak bir projeyi daha hayata geçiriyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, çevre yolunu stadyum ve okullar bölgesine, buradan da Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı ve devamında Buhara Caddesi'ne ulaştıracak bağlantı yolu ve üst geçit projesine başlandı.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, stadyum yanı üst geçit projesi ve bağlantı yolundaki çalışmaları yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi aldı.

Şehrin kuzey ve güneyi arasında yeni bağlantı yolları ile farklı bir ulaşım aksı oluşturmayı hedeflediklerini belirten Bilgin, bu amaç doğrultusunda Buhara Caddesi'ni okullar bölgesi, stadyum bölgesi ve Erzincan çevre yoluna bağlayacak proje başlattıklarını aktardı.

Bağlantı yolu üzerinde kalan mevcut hızlı tren hattının üst geçit projesiyle aşılacağını dile getiren Bilgin, hattın toplam uzunluğunun 2 kilometre olacağını, proje kapsamında Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı üzerinde bir kavşak, Sivasspor Caddesi üzerine ise 25 metre genişlik ve 450 metre uzunluğunda köprü inşa edileceğini belirtti.

Projelerin toplam maliyetinin 25 milyon lirayı bulacağını aktaran Bilgin, şunları kaydetti:

"Şehrin trafiğini çözmek adına mevcut yerlerde üst geçit, alt geçit çalışmaları yapıyoruz. Şehrimizde alternatif bulvar ve yollar açarak şehir trafiğini uzun vadede çözmemiz gerekiyor. Bu noktada proje ekibimiz ile şehrin her bölgesinde, doğru projeleri oluşturarak hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İstiklal alt geçit şehrimizin hem trafik sorunu çözme noktasında hem de bölgeye değer katma noktasında güzel bir proje oldu. Çayboyu bağlantı yolu, Necmettin Erbakan Bulvarı'nı Alibaba’ya bağlayacak ve burada da çalışmalar hızla ilerliyor. Yeni projemiz tamamlandığında alternatif yollarla Sivas trafiğini rahatlatmış olacağız. İnşallah ihale süresinden daha kısa bir zamanda, kazasız belasız bir şekilde tamamlayarak hizmete alacağız. Şehrimize yeni bir eser kazandırmanın hep birlikte mutluluğunu yaşayacağız. Sivas'ımıza hayırlı uğurlu olsun."