Sebati Ataman: "Hobi bahçesi mi? Devre mülk mü işletiyorsunuz?"

İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman'dan Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Memduh Büyükkılıç'a dikkat çeken soru: "Yüzde 40'ı hep aynı kişiler. Hobi bahçesi mi? Devre mülk mü işletiyorsunuz?"

Sebati Ataman: "Hobi bahçesi mi? Devre mülk mü işletiyorsunuz?"
17 Temmuz 2021 - 11:36
İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman, Kayseri'de yaşanan sorunları sık sık dile getirme yönünde çaba sarf ediyor.

Bu kez Sebati Ataman dikkat çeken soruyu Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'a sordu: "Yüzde 40'ı hep aynı kişiler. Hobi bahçesi mi? Devre mülk mü işletiyorsunuz?"


Ataman yaptığı yazılı açıklamada; "2000 yılında ilk olarak Altınoluk’da, 2004 yılında  Beştepeler, 2007 yılında Karpuzatan, 2010 yılında da Cırgalan ve Selçuklu mevkinde  hizmete giren ve kuruluş amacında emeklilere verilmesi için yapılan HOBİ Bahçeleri ki, sayısı  1900 civarında, ilk yapılan sözleşme ile 3 yıllığına kiralanmıştı. Daha sonra kiralayanların yoğun isteği üzerine Meclis kararı ile 7 yıl uzatılmıştı. 2018 yılında seçim nedeni ile 1 yıl daha uzatma kararı alındı.


2020 yılında pandemi nedeni ile yeterince kullanılamadığı için  2021 yılı 11 nci aya kadar tekrar uzatılmıştı, inşallah bu yıl tekrar uzatma yapılmaz.

Hobi bahçelerini şu an kullananların %40’ı aynı kişiler, emekli birçok vatandaşımız bu konudan son derece rahatsız, sırada bekleyen yaklaşık 20 bin emekli var ama maalesef sıra gelmiyor, böyle giderse gelmesi de mümkün değil. Yeni hobi bahçeleri yapmak gerekiyor. Emeklilerimizin bu talebine kayıtsız kalınmaması gerekiyor.

 Sayın Memduh başkanıma soruyorum, bu hobi bahçelerini “Devre Mülk” olarak mı işletiyorsunuz? İşletim sistemi ve kiralayanların Yüzde 40’ı aynı kişiler ise durum sanki böyle…" ifadelerini kullandı