ODTÜ metro istasyonunda öğrenciler için çalışma alanı hizmete açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), ODTÜ metro istasyonunda öğrenciler için ders çalışma alanını ve kütüphaneyi hizmete açtı.ABB'den yapılan...

30 Eylül 2022 - 12:55
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), ODTÜ metro istasyonunda öğrenciler için ders çalışma alanını ve kütüphaneyi hizmete açtı.

ABB'den yapılan açıklamaya göre, ODTÜ Çalışma İstasyonu'nun açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın katılımıyla yapıldı.

Kızılay ve Dikimevi istasyonlarının ardından yeni çalışma alanını ODTÜ'de açtıklarını belirten Yavaş, şunları kaydetti:

"Bir tane Kurtuluş Parkı'nın oradaki otoparkın altına yapıyoruz. 2 bin metrekare kapalı alanı var. Sonra Kurtuluş Parkı'nın içinde buz pateni var. Orası Ankara, Hacettepe ve TED Üniversitelerine hitap edecek. Bir tane Atatürk Orman Çiftliği'nin bulunduğu alanın yanında yerin altında bir yeri Tarım Bakanlığından kiraladık. Yanında halı sahası var, orayı açıyoruz. Sıhhiye'deki Giyim Dünyası'nı gençlere tahsis edeceğiz. Bir de Esat'ta semt hali var. Orası da sizlere olacak. Ayrıca başka kütüphaneler de yapmaya çalışıyoruz."

EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş da ODTÜ istasyonundaki yerin 580 metrekare sergi salonu olarak belirlendiğini ancak Başkan Mansur Yavaş'ın buranın öğrencilere yönelik bir alana dönüştürülmesini istediğini bildirdi.

Alkaş, "Burada öğrencilerimize ücretsiz internet, bilgisayar ve ücretsiz kafeterya hizmetleri verilecek. Uygun alanlarda şu an yeni kütüphaneler açmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.