Niğde Valisi Yılmaz Şimşek'ten 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi...

29 Ağustos 2021 - 11:05
Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar ve CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şimşek, mesajında, 30 Ağustos zaferinin 99. yıl dönümünü kutlamanın onur ve mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti.

“Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın başkomutanlığında, 30 Ağustos 1922 tarihinde Dumlupınar’da yapılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, artık bitmiş, yok olmuş gözüyle bakılan ve tüm imkansızlıklara karşı kadını ve erkeğiyle tek vücut olan Türk milletinin sergilediği eşsiz bir mücadele verilerek zaferle taçlanmıştır." ifadesini kullanan Şimşek, "Böylece bağımsızlığımızdan ve vatanın bölünmez bütünlüğünden taviz verilmeyeceği tüm dünyaya bir kez daha ilan edilmiştir. Başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bayrağı, vatanı ve milleti uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor, aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

- Milletvekili Gürer

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de 30 Ağustos zaferinin, milleti önce kurtuluşa, ardından demokrasi ve cumhuriyete ulaştıran en önemli destanlardan biri olduğunu kaydetti.

Gürer, “Başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, dünya tarihinin en önemli zaferlerinden biri olan 30 Ağustos zaferini kazanan ve Zafer Bayramı'nı bizlere armağan eden kurtuluş mücadelesinin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.” ifadesini kullandı.

- Belediye Başkanı Özdemir

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı yayımladığı mesaj ile kutladı.

Özdemir mesajında, "Türk milleti bu şanlı zaferle, milli birlik ve beraberlik anlayışıyla, aziz vatanımıza göz dikenlere unutulmayacak bir ders vermiş ve milletimizin gücünü tüm dünyaya göstermiştir. Bizlere bu zaferi hediye eden Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanları ile bizlere bu toprakları vatan yapan Aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor, kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum.” dedi.

- Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar ise Dumlupınar’da kazanılan destansı zaferin, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 99. yılına ulaşmanın gururu ve coşkusu içerisinde olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi sadece düşmana karşı zafer kazanılan kahramanlık destanlarından biri değil, aynı zamanda cumhuriyetimizin temellerinin de atıldığı tarihi bir zaferdir. 1919’da Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesi, son bağımsızlık mücadelemiz olan 30 Ağustos’ta tüm yurdu aydınlatmıştır. Bu bilinçle bizler, vatanına ve milletine bağlı genç nesiller yetiştirerek, milli birlik ve beraberliğimizi korumaya ve güçlendirmeye devam edeceğiz. 30 Ağustos Zafer Bayramı'mızın 99. yılını en içten dileklerimle kutluyor, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.”

- CHP İl Başkanı Adem

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem de mesajında, "Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, dünyanın gördüğü en büyük kahramanlık destanıdır. Şanlı milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyor, bu zaferi milletçe birlik ve beraberlik içerisinde coşkuyla kutlamayı temenni ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu, ordumuzun ebedi başkumandanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu topraklar üzerinde özgürce yaşamamızı sağlayan, bu uğurda canlarını feda eden atalarımızı, şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.