Nevşehir'de Öğretmenler Günü mesajları

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Öğretmenler Günü dolayısıyla...

24 Kasım 2021 - 12:55
Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Becel mesajında, tüm eğitim camiasının gününü kutlayarak, Türkiye'nin kalkınması ve gelişmiş ülkeler arasındaki yerini almasının iyi yetişmiş insan gücüne bağlı olduğunu, bunun da öğretmenler aracılığıyla yapılabileceğini belirtti.

Öğretmenlerin, bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde en önemli rol üstlendiklerini ifade eden Becel, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı geleceğe hazırlayan, onlara milli, manevi ve kültürel değerlerimizi özümseten, düşünmeyi, araştırmayı, sorgulamayı, bilgi üretmeyi, akılcılığı ve bilimselliği öğreten, vicdanlı, kendine güvenen, ülkesini ve milletini seven bireyler olarak yetiştiren öğretmenlerimiz, dün olduğu gibi bugün ve yarınımızda da geleceğin mimarları olmaya devam edeceklerdir." ifadelerini kullandı.

Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ise akademisyen ve öğretmenlerin, gelişmiş eğitim öğretim kültürünün oluşmasındaki en önemli aktörler olduğunu vurguladı.

Öğretmenliğin kutsal bir görev olduğunu kaydeden Aktekin, "Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği 'Muasır medeniyetlerin üstüne çıkma' hedefi yolunda, milletimize güzel bir gelecek tesis etmek için çalışan öğretmenlerimiz, büyük milletimizin kültür ve medeniyet inşasının en değerli mimarlarıdır." ifadesini kullandı.