Mimarlar Odasından Mimar Sinan'ı Anma Haftası mesajı

Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Murtaza Er, Mimar Sinan'ı Anma Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.Er, Mimar Sinan'ı Anma...

07 Nisan 2022 - 16:20
Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Murtaza Er, Mimar Sinan'ı Anma Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Er, Mimar Sinan'ı Anma Haftası'nın 9 Nisan'da başlayacağını bildirdi.

Mimarlık tarihinin dehası, büyük usta Mimar Sinan'ı ölümünün 434'üncü yılında saygı ve minnetle andığını belirten Er, dünyanın farklı coğrafyalarında yüzlerce eser bırakan, yapı sanatının büyük ustalarından Koca Sinan'ın doğduğu topraklarda yaşamaktan gurur duyduğunu ifade etti.

Mimar Sinan'ın Osmanlı kentlerine nitelikli yapılar kazandırarak kentlerin oluşumuna katkı sunduğunu, öğrendiklerinin üstüne koyarak hep özgünü bulma çabasında olduğunu bu özelliklerin de kendisini dünyaca tanınan bir mimar yaptığını belirten Er, şunları kaydetti:

"Kendine özgü üslubuyla ürettiği başyapıtları UNESCO Dünya Mirası listesine girmiştir. Bu anlamda Sinan'ın yapıları günümüz mimarlığına iyi mimarlık için çağın gerekleri ile özgün tasarımlar yapılması ve analojik tasarım örneklerinden uzak durulması gerekliliği mesajını vermektedir. Bu mesaj ışığında nitelikli mimarlık yüzyıllar önce nasıl halkın ihtiyacı ise günümüz Türkiye'sinde de buna ihtiyaç vardır. Bunun için bir an önce ülke mimarlık politikaları oluşturulmalıdır. Biz de Mimar Sinan Haftası olan bu haftada üyelerimizle beraber çeşitli atölye çalışmaları düzenleyip buradan çıkacak ürünleri sergileyeceğiz. Suphi Saatçi hocamızla Sinan üzerine söyleşi gerçekleştirip Mimarlar Odası olarak büyük ustayı anacağız. Üyelerimizin ve mimarlık öğrencilerinin etkinliklerimize katılımını bekliyoruz."