MHP Kayseri Milletvekili Ersoy'dan Malazgirt Zaferi mesajı

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, "Dışta ve içte vatanımızı bölmeye, parçalamaya yönelik her adım, milletimizin 'Tek millet, tek bayrak...

25 Ağustos 2021 - 14:10
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, "Dışta ve içte vatanımızı bölmeye, parçalamaya yönelik her adım, milletimizin 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' anlayışı karşısında, tarihte olduğu gibi, bugün de, gelecekte de yok olmaya mahkumdur." ifadelerini kullandı.

Ersoy, Malazgirt Zaferi ve Büyük Taarruz'un yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, iki tarihinde güçlü Türkiye'nin temellerinin atılmasında rolünün büyük olduğunu belirtti.

Malazgirt Zaferi'nin 950. yıl dönümünü ve 26 Ağustos 1922'deki Büyük Taarruz'un 99. yıl dönümünü büyük bir gururla yad etmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Ersoy, şunları kaydetti:

"Dışta ve içte vatanımızı bölmeye, parçalamaya yönelik her adım, milletimizin 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' anlayışı karşısında, tarihte olduğu gibi bugün de, gelecekte de yok olmaya mahkumdur. Mazimizdeki birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun atide daim olması dileği ile Malazgirt Zaferi'nin 950. ve Büyük Taarruz 99. yıl dönümünü kutluyor, Sultan Alparslan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bizlere bu zaferleri hediye eden ecdadımızı, saygı, minnet ve dua ile yâd ediyor, Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum."