Mamak Belediyesi bu yıl 2 bin 195 sokak köpeğini kısırlaştırdı

Mamak Belediyesi, bu yıl 2 bin 195 sokak köpeğine kısırlaştırma, küpeleme ve mikroçipleme işlemi yapıldığını bildirdi.Belediyeden yapılan...

02 Aralık 2022 - 12:50
Mamak Belediyesi, bu yıl 2 bin 195 sokak köpeğine kısırlaştırma, küpeleme ve mikroçipleme işlemi yapıldığını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, belediyenin Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Bakımevinde çalışan ekiplerinin gün içinde gelen ihbarlar üzerine adrese hızlı şekilde ulaşarak vakaya müdahale ettikleri belirtildi.

5 veteriner hekim ile 5 toplama aracı ve bir ambulansla hizmet veren bakımevinde, hijyen ve sterilizasyona dikkat edildiği, hayvanlara zarar verilmemesine önem verildiği ifade edildi.

Haftanın 6 günü kısırlaştırma operasyonunun yapıldığı bakımevinde, bu yıl içerisinde 2 bin 195 sokak köpeğine kısırlaştırma, küpeleme ve mikroçipleme işleminin yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin, "Hayatı tüm canlılarla birlikte paylaşıyoruz. Doğayı ve çevremizi tüm halkımızla birlikte koruyup yaşatacağız. İnsanlarımızın sokaklarda köpek korkusu olmaksızın güvenle gezebilecekleri ve köpeklerinin de sağlıkla hayatlarına devam edecekleri ortamların sağlanması için çalışıyoruz." ifadelerine yer verildi.