Kırşehir Valisi Akın'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Kırşehir Valisi İbrahim Akın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Akın, mesajında, sevgisi, fedakarlığı, çalışkanlığı ve duyarlı...

07 Mart 2022 - 17:25
Kırşehir Valisi İbrahim Akın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Akın, mesajında, sevgisi, fedakarlığı, çalışkanlığı ve duyarlı yaklaşımıyla hayata anlam ve güzellik katan kadınların, huzurlu ve sağlıklı bir toplum yapısının temel taşı olduklarını belirtti.

Güçlü aile yapısının oluşmasında, genç nesillerin milli ve manevi değerlerle yetişmesinde, ülkenin kuruluşunda ve çağdaş düzeye ulaşmasında kadınların büyük emekleri bulunduğunu aktaran Akın, kadınların hayatın her alanında daha aktif şekilde var olmalarını sağlayacak şartları hazırlamanın devletin ve toplumun ortak sorumluluğu olduğunu bildirdi.

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, yeniden devlet kurma yükünü paylaşan Türk kadınının yetişmesi ve toplumsal hayat içerisinde hak ettiği yeri alabilmesi için dönemin en ileri adımlarını attığını vurgulayan Vali Akın, şunları kaydetti:

"Türk kadınına ilk olarak seçme ve seçilme hakkı verilmiş, devletimiz zamanla kadın-erkek eşitliğini sağlamaya yönelik çeşitli yasal düzenlemelerde bulunarak kadının sosyal ve iktisadi hayattaki konumunu güçlendirmiştir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınların yaşadığı en büyük sorun hepimizi derinden üzen kadına yönelik şiddet meselesidir. Şiddetin her türlüsü insanlıkla bağdaşmazken kadına şiddet asla tasvip edilecek bir durum değildir. Bu tür olayların son bulması en büyük temennimizdir. Yaşamın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, sevginin, fedakarlığın ve şefkatin timsali kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."