Kırşehir Valisi Akın'dan 10 Kasım mesajı

Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 83. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.Vali Akın, mesajında...

09 Kasım 2021 - 14:45
Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 83. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Akın, mesajında, istiklal mücadelesinin büyük önderi ve Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 83. yılında saygı, rahmet ve şükranla andığını ifade etti.

Atatürk'ün, Cumhuriyetin kurulmasından sonra halkın refah seviyesinin yükselmesi ve devletin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması için birçok yeniliği uygulamaya geçirdiğini vurgulayan Akın, hayatını milletinin mutluluğuna adadığını aktardı.

Vali Akın, 10 Kasım'ın, Atatürk'ün en büyük eserine sahip çıkıp geleceğe taşıma konusundaki kararlılığın gösterildiği gün olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Millet olarak üzerimize düşen görev ve sorumluluğu hakkıyla yerine getirdiğimiz ve en büyük gücümüz olan birlik ve beraberliğimizden taviz vermediğimiz sürece ilerlememizin önünde hiçbir engel kalmayacaktır. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 83. yılında bir kez daha minnet ve saygıyla anıyorum. O, yaptıklarıyla daima milletimizin kalbinde yaşayacak, bize emanet ettiği bu vatan sonsuza kadar var olacaktır."