Kırşehir'de Anadolu Üniversiteler Birliği Tanıtım ve Tercih Fuarı açıldı

Anadolu Üniversiteler Birliğince (AÜB) düzenlenen Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin (KAEÜ) ev sahipliğinde...

30 Temmuz 2022 - 13:00
Anadolu Üniversiteler Birliğince (AÜB) düzenlenen Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin (KAEÜ) ev sahipliğinde açıldı.

Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılışında konuşan KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, AÜB'e mensup 12 üniversitenin tanıtım ve tercih fuarıyla Kırşehir'de misafir edildiklerini söyledi.

Tanıtım ve tercih fuarları kapsamında 10 il gezilerek, yüklü ve yorucu bir dönem geçirildiğini vurgulayan Karakaya, "Bugün Kırşehir'deler ve bundan sonra gezecekleri iller de bulunuyor. Böylelikle üniversiteler kurumlar birlikte iş yapmanın güzel bir örneğini ortaya koydular. Gençlerimizin bu dönemki en zor günlerinde yanlarında olarak, tercihlerine yardımcı oluyorlar. Bu zahmetli işi üstlenen tüm üniversite ekiplerimize teşekkür ediyorum. Kırşehir'de gerçekleştirdiğimiz fuara, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar da katılarak destek oldu, kendisine teşekkür ediyorum." dedi.

Gün boyu açık olacak üniversitelerin stantlarını ziyaret eden Karakaya ve Ünüvar, akademisyenlerden bilgi aldı.

Ziyaretler sırasında konuşan Ünüvar da KAEÜ'yü ev sahipliği için tebrik etti.

Fuardaki stantları ziyaret eden öğrenci ve aileleri, 10 ildeki üniversitelerin bölüm ve programları, sundukları imkanlar gibi birçok konuda bilgiler alıyor.