Kırıkkale'de sulu tarımla ekonomiye yaklaşık 250 milyon lira katkı sağlanması hedefleniyor

DSİ Genel Müdürü Lütfi Akca, Kırıkkale'de 2022 yılı sulama sezonunda toplam 101 bin 50 dekar tarım arazisinde sulanmanın devam ettiğini...

13 Temmuz 2022 - 14:00
DSİ Genel Müdürü Lütfi Akca, Kırıkkale'de 2022 yılı sulama sezonunda toplam 101 bin 50 dekar tarım arazisinde sulanmanın devam ettiğini bildirdi.

Akca, yazılı açıklamasında, DSİ'nin ülkenin kalkınmasının kilometre taşlarından olduğunu ve hizmetlerinden faydalanmayan tek bir vatandaşın bulunmadığını belirtti.

Suyun, hayatın ve kalkınmanın merkezinde olduğunu aktaran Akca, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda sulama projelerimiz başta olmak üzere yatırımlarımızı en kısa zamanda tamamlayarak faydaya dönüştürmek, verimli topraklarımızın bereketine bereket katmak için çalışmaktayız. DSİ olarak modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koymaktayız. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor, bir taraftan da yaşam standardını yükseltiyor."

Akca, Kırıkkale'de 20 Mayıs tarihinde başlayan 2022 yılı sulama sezonunda toplam 101 bin 50 dekar tarım arazisinin sulanmasının devam ettiğine dikkati çekerek, bu alanlarda yapılacak sulu tarımla 2022 yılı birim fiyatlarıyla ülke ekonomisine yaklaşık 250 milyon lira katkı sağlanmasının hedeflendiğini vurguladı.