Kayseri'ye uzanan altın operasyonunda hangi sarraf gözaltına alındı?

İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, resmi olarak basımı durdurulan Reşat altını, Hamit altını ve Ata lirasını piyasaya sürdükleri belirtilen 24 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlarda ele geçirilen ve izinsiz basıldığı belirlenen 10 bin adet altının sahte olup olmadığına yönelik inceleme sürüyor. Kayseri'ye uzanan altın operasyonunda hangi sarraf gözaltına alındı?

Kayseri'ye uzanan altın operasyonunda hangi sarraf gözaltına alındı?
08 Eylül 2021 - 18:03

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, basım yetkisi sadece Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünde bulunan ve Cumhuriyet döneminden itibaren resmi olarak basımı durdurulan Reşat altını, Hamit altını ve Ata lirası olarak adlandırılan altınları izinsiz biçimde üretip piyasaya süren bir suç örgütüne yönelik çalışma başlattı.

31 Ağustos tarihinde İstanbul, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Konya, Kütahya ve Kayseri'de bulunduğu tespit edilen 29 şüpheliye yönelik başlatılan operasyonda 55 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi.

İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonun Kayseri ayağında Başak Sarraf isimli kuyumcunun sahibi Ş.Z. ve çalışanları ile bazı zanlıların gözaltına alındığı ve aynı gün ifadelerinin  alınmasının ardından serbest bırakıldığı, sarraf ve çalışanlarının darphaneden gelecek rapor neticesinde adli işlem başlatılıp başlatılmayacağına karar verileceği öğrenildi.