Kayseri OSB Teknik Koleji yeni döneme başladı

Kayseri OSB Teknik Koleji'nin yeni eğitim ve öğretim yılı törenle açıldı.OSB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, törene, Kayseri OSB Başkanı...

06 Eylül 2021 - 14:40
Kayseri OSB Teknik Koleji'nin yeni eğitim ve öğretim yılı törenle açıldı.

OSB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, törene, Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan ve yönetim kurulu üyeleri, Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Recep Bağlamış, Mimarsinan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karabulut, okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Nursaçan, Kayseri OSB Teknik Koleji kurucuları olarak araştıran, sorgulayan ve bilgi üreten, ürettiği bilgiyi de teknolojiye dönüştürmeyi bilen, yaşama farklı boyutlarda bakabilecek gençlerin yetişmesini amaçladıklarını belirtti.

Hedeflerinin aklında bilgi, elinde hüner olan, ailesine, şehrine ve devletine faydalı gençler yetiştirmek olduğunu ifade eden Nursaçan, bu noktada en büyük görevin öğretmenlere düştüğünü kaydetti.

Türkiye'yi daha güçlü hale getirmenin yolunun üretimi ve kaliteyi artırmaktan geçtiğine dikkati çeken Nursaçan, sözlerini şöyle sürdürdü: “

"Daha fazla ve daha kaliteli üretmek için de yetişmiş elemanlara, hünerli ellere, bilgi dolu beyinlere ihtiyacımız var. Bu anlamda mesleki teknik liselerini çok daha etkin hale getirmeliyiz. Özel Kayseri OSB Teknik Koleji bu manada seçkin bir yere sahiptir. Şundan emin olunuz ki, çocuklarınızı Türkiye'nin en modern okullarından birine getirdiniz. Türkiye'de 42 ildeki 66 OSB içinde 76 mesleki ve teknik lise bulunuyor. Bu okullarda 60 bin 890 öğrenci öğrenim görüyor. Özel Kayseri OSB Teknik Koleji yaklaşık 2 bin 800 öğrencisiyle bu alanda ilk sırada yer alıyor. Okulumuza büyük bir ilginin olduğunu görüyor ve bu durumdan memnuniyet duyuyoruz. Ancak bu noktaya kolay gelmedik. Bu okul, eğitim kalitesini artırdığı ve bu kalitenin kamuoyu tarafından da takdir edildiği için bu denli ilgi görmeye başladı. İnşallah kaliteden taviz vermeden çocuklarınızı en iyi şekilde yetiştirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

Törende okul birincileri Türk Bayrağını ve kolejin flamasını 11. sınıf öğrencilerine teslim etti.

Okul birincilerinin yaş kütüğüne plaket çakmalarının ardından KTB Başkanı Recep Bağlamış ve Mimarsinan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karabulut, birinci olan öğrencilere plaket verdi.

Törende daha sonra Kadınlar Voleybol 1. Ligi'nde mücadele eden Özel Kayseri OSB Teknik Koleji Voleybol Takımı kürsüye davet edildi ve ardından öğrencilere yeni eğitim ve öğretim yılı öncesi Kovid-19 bilgilendirmesi yapıldı.

Nursaçan, bazı sınıflarda öğrencire ilk dersi verdi.