Kayseri merkezli sahte belge operasyonu: 2 gözaltı

Kayseri ve Aksaray'da, sosyal medya hesapları üzerinden para karşılığında kimlik, diploma ve ehliyet gibi sahte belge düzenledikleri iddia edilen 2 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, çoğunluğu tıp ve mühendislik fakültelerine ait 19 sahte diploma, 8 kimlik, 15 sürücü belgesi, ikamet izin belgesi, 7 muhtelif kart, 3 sim kartlı kartuş, 2 çipli boş kart, 2 dizüstü bilgisayar, 2 yazıcı ve taşınabilir bellek ele geçirildi.

Kayseri merkezli sahte belge operasyonu: 2 gözaltı
13 Eylül 2022 - 09:58

Kayseri ve Aksaray'da, sosyal medya hesapları üzerinden para karşılığında kimlik, diploma ve ehliyet gibi sahte belge düzenledikleri iddia edilen 2 şüpheli gözaltına alındı.

 

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sosyal medya üzerinden para karşılığında sahte kimlik, ehliyet ve diploma düzenlendiğini tespit etti.

Yürütülen soruşturma kapsamında Kayseri ve Aksaray'da belirlenen 3 adrese düzenlenen operasyonda 2 şüpheli yakalandı.

Operasyonda, çoğunluğu tıp ve mühendislik fakültelerine ait 19 sahte diploma, 8 kimlik, 15 sürücü belgesi, ikamet izin belgesi, 7 muhtelif kart, 3 sim kartlı kartuş, 2 çipli boş kart, 2 dizüstü bilgisayar, 2 yazıcı ve taşınabilir bellek ele geçirildi.

Sahte belgeleri bazı illere ve yurt dışına gönderdiği tespit edilen 2 zanlının emniyetteki işlemleri devam ediyor.