Kayseri'den kısa kısa

Teknolojiyle ilgilenen gençlere yönelik "Projen ile Gel" uygulaması başlatan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim ve Kültür...

12 Kasım 2022 - 14:10
Teknolojiyle ilgilenen gençlere yönelik "Projen ile Gel" uygulaması başlatan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim ve Kültür (KAYMEK) AŞ, ülke yararına projeleri hayata geçirecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, gençlik merkezlerinde bulunan robotik kodlama atölyelerinde 14-17 yaş aralığında, proje hazırlayanlara destek olmaya, fikirlerini ve projelerini geliştirebilecekleri ortamı temin etmeye yönelik tasarlanan uygulama ile gençlere önemli fırsatlar sunulacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve KAYMEK AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Öztürk, gençlerin tasarladıkları projeleri sunacaklarını ifade etti.

Değerlendirmeden geçtikten sonra projelerin belediyenin desteği ile somut hale geleceğini kaydeden Öztürk, "Böylelikle genç beyinler kendilerini ifade etmiş olacak. Bu alanda yenilikçi yaklaşımlar ortaya çıkacak. İlerleyen günlerde onlara sunacağımız imkanlarla teknoloji gençliğini, belki TEKNOFEST gençliğini KAYMEK'ten çıkartacağız." ifadelerini kullandı.

- Büyükşehir Belediyesinden "Öğretmenler Günü"ne özel konser

Büyükşehir Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne özel Türk Halk Müziği konseri düzenleyecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, etkinliğin Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı tarafından 24 Kasım saat 19.30'da Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezinde düzenleneceğini belirtti.

- Melikgazi Belediyesi 2 mahalleye trafo alanı tahsis etti

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçe sınırları içerisinde yer alan 2 bölgeye trafo merkezi tahsis edildiğini bildirdi.

Palancıoğlu, Belediye Meclisi tarafından Germir ve Anbar mahallelerine trafo yapılabilmesi ve kesintisiz enerji sağlanabilmesi için yer tahsisi yapıldığını belirtti.

- Talas'ta "Antika Pazarı" kurulacak

Talas ilçesinde 2019 yılından bu yana vatandaşların ilgisini gören "Antika Pazarı" yarın kurulacak.

Harman Mahallesi Meydanı'nda kurulacak pazarda tarihi ev eşyaları, radyo, gramofon, plak, antika para, pul, tespih, halı ve kilimlerin de aralarında bulunduğu birçok ürün antika meraklılarının beğenisine sunulacak.