Kayseri'den kısa kısa

Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür AŞ (KAYMEK), Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi ile Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih sürecinde...

07 Temmuz 2022 - 17:30
Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür AŞ (KAYMEK), Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi ile Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih sürecinde öğrencilere danışmanlık hizmeti başlattı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, LGS tercih sürecinin başlamasıyla İletişim Küresi'nde KAYMEK Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi uzman tercih danışmanlarınca ücretsiz LGS tercih danışmanlığı veriliyor.

Büyükşehir’in, öğrencilerin yetenek, ilgi ve puanları göz önünde bulundurularak, en doğru şekilde tercih yapmaları ve geleceklerine doğru adımı atmaları konusunda destek vermeyi amaçlayan hizmeti 20 Temmuz Çarşamba günü sona erecek.

- Büyükkılıç Yaz Spor Okulları'nı ziyaret etti

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Spor AŞ tarafından düzenlenen yaz spor okullarını ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, yaz spor okulları, 16 tesis ve 7 parkta futboldan basketbola, okçuluktan tenise, yüzmeden kick boksa 15 branşta hizmet veriyor.

Büyükkılıç, Sümer Spor Kompleksi’ndeki kursta eğitim gören çocuklarla buluştu.

Büyükkılıç, "Gençliğimizi, yavrularımızı çok önemsiyoruz. Yaz tatillerini daha verimli geçirmelerine katkı sağlıyoruz. Çocuklarımız yaz spor okullarında farklı kurslarla sevdikleri alanlarda yeteneklerini geliştiriyor." ifadelerini kullandı.

- Çolakbayrakdar, Sokak Oyunları Şenliği'ne katıldı

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Yenidoğan Mahallesi Ihlamur Parkı'ndaki etkinliğe katılarak, çocuklarla bir araya geldi.

Etkinlik sayesinde unutulmaya yüz tutmuş oyunların yeniden hatırlandığını belirten Çolakbayrakdar, her zaman çocukların enerji dolu olmasını ve yüzlerinin gülmesini temenni etti.

Çolakbayrakdar "Kocasinan Belediyesi olarak çocuklarımızı eğlendirmek, yüzlerini gülümsetmek ve onların keyifli vakit geçirmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu sefer de sokak oyunlarımızla Yenidoğan Mahallesi’ndeyiz. Belediye olarak birçok alanda projeler üretiyor ve farklı etkinlikler yapıyoruz." ifadelerini kullandı.