Kayseri'den kısa kısa

Kocasinan Belediyesi, yol yapım çalışmalarına devam ediyor.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Erkilet Bulvarı'nı Bekir Yıldız...

Kayseri'den kısa kısa
24 Ekim 2021 - 13:20
Kocasinan Belediyesi, yol yapım çalışmalarına devam ediyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Erkilet Bulvarı'nı Bekir Yıldız Bulvarı'na bağlayan ve Karpuzatan, Keresteciler ile Mobilyacılar Sitesi'nin güzergahı olan 1100 metre uzunluğunda 15 metre genişliğindeki Ayancık Caddesi'nin altyapı ve asfalt çalışmaları tamamlandı.

Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin Ayancık Caddesi'ndeki yenileme çalışmalarını takip eden Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, altyapı ve asfalt çalışmalarını tamamlayarak, yolu vatandaşın hizmetine sunduklarını belirtti.

İlçe genelinde yenileme çalışmalarının yoğun tempoda sürdürüldüğünü, "yol medeniyettir" anlayışı ile Kocasinan'ın dört bir yanında yenileme çalışmaları yürüterek, ulaşımı daha konforlu hale getirdiklerini vurgulayan Çolakbayrakdar, "Bu doğrultuda bulunduğu kritik konum nedeniyle Kayseri'nin trafiği rahatlatacak ve konforunu artıracak olan Oruçreis Mahallesi'ndeki Ayancık Caddesi'nde altyapı ve asfalt çalışmaları tamamlandı." ifadelerini kullandı.

- Melikgazi'nin kurslarına yoğun ilgi

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Melikgazi Meslek Edindirme Kursları'na yoğun ilgi olduğunu aktardı.

2021 yılı sonbahar döneminde 20 ayrı tesiste 185 branşta ve 21 farklı alanda kurs verileceğini anlatan Palancıoğlu, şunları kaydetti:

"Birçok farklı branşta kurs açtık. Kurslarımızda ev tekstili ve piko, kadın giyim modelistliği, geleneksel el nakışları, Kuran-ı Kerim okuma, örgü atölyesi, Türk mutfağı, dekoratif geleneksel iğne teknikleri, okuma-yazma, okul öncesi çocuk gelişimi, dekoratif tablo yapımı, turistik ve hediyelik eşya yapımı, keçe aksesuarları yapımı, takı, kuaförlük, yabancı dil, adli kalem işleri, arıcılık, işaret dili, hat, ebru, minyatür, mozaik, sedef kakma gibi birçok branşta kurs verilecek. Lütfen kayıtları kaçırmadan başvurunuzu yapınız. Online başvuru için www.melikgazi.bel.tr adresini ziyaret edebilirsiniz veya 2521665-67-68 numaraları arayabilirsiniz."