Kayseri'den kısa kısa: Nitelikli iş gücü protokolü, pırlanta semineri, akıllı ulaşım haberleri

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür AŞ (KAYMEK), Kayseri Mobilyacılar Marangozlar ve Döşemeciler Odası ile Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi arasında nitelikli iş gücü, istihdam ve eğitime ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Kayseri'den kısa kısa: Nitelikli iş gücü protokolü, pırlanta semineri, akıllı ulaşım haberleri
17 Haziran 2022 - 14:10

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür AŞ (KAYMEK), Kayseri Mobilyacılar Marangozlar ve Döşemeciler Odası ile Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi arasında nitelikli iş gücü, istihdam ve eğitime ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Toplantı Salonu'ndaki imza törenine, KAYMEK Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, İşletmeler ve İştirakler Daire Başkanı Cenani Ayaydın, Kayseri Mobilyacılar Marangozlar ve Döşemeciler Odası Başkanı ve Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarıkaya ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci katıldı.

Burada konuşan Öztürk, istihdam konusunda bütün organize sanayilerle, serbest bölge ile çeşitli iş birlikleri yaptıklarını, mesleki eğitim anlamında KAYMEK AŞ'nin kentin altıncı üniversitesi gibi çalıştığını belirtti.

Kooperatif Başkanı Sarıkaya da sektörde hem hizmet anlamında hem de üretimde çok ciddi bir istihdam açığı bulunduğunu kaydetti.

ORAN Genel Sekreteri Kilci ise kalkınma ajansı olarak mobilya sektöründe ihtiyaç duyulan iş gücünü karşılamak için eğitim verip, işverenle talep edeni buluşturacaklarını ifade etti.

Akıllı Ulaşım brifingi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığında ulaşım yatırımlarına ilişkin "Akıllı Ulaşım Toplantısı" gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Toplantı Salonu'ndaki toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcıları Hamdi Elcuman ve Ali Hasdal, daire başkanları ve Ulaşım AŞ Genel Müdürü Mehmet Canbulut ile ulaşım birimindeki yetkililer katıldı.

Toplantıda Büyükkılıç, yeşil dalga arterleri, akıllı kavşaklar, araç sayımı, iyileştirme oranları, "Kayseri Büyükşehir Belediyesi Trafik Uygulaması" gibi başlıklarda brifing alarak istişarelerde bulundu.

Kayseri'de pırlanta semineri

İstanbul Kuyumcular Odası bünyesinde hizmet veren Türkiye Gemoloji Laboratuvarı'nın (GLT) pırlanta, renkli taşlar ve sertifikasyon konusunda sektörü bilinçlendirmek amacıyla başlattığı eğitim seminerleri Kayseri'de sürüyor.

Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneğinin desteği ile kentteki bir otelde düzenlenen seminere 100'ün üzerinde kuyumcu katıldı.

Seminere videolu mesajla katılan İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık, desteği için Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Adnan İncetoprak ile yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

İKO olarak her zaman kuyumcu oda ve derneklerin yanında olacaklarını belirten Atayık, esnafı Diamond Services (DS) ile yapılan işbirliği sonucunda yüzde 100 doğruluklu analiz yapan GLT-DS uluslararası sertifikasyonunu kullanmaya davet etti.

İncetoprak ise pırlantalı ve değerli taşlı mücevherde eğitim ve sertifikasyonun önemine değindi.

Palancıoğlu'ndan YKS mesajı

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, hafta sonu yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi öğrencilere başarı diledi.

Palancıoğlu, mesajında şunları kaydetti:

"İnşallah sınavınız güzel geçer ve beklediğiniz sonucu alırsınız ve istediğiniz bölümlere, üniversitelere girersiniz. Üniversitede gerçekten insan kendisini yetiştiriyor ve hayata hazırlanıyor. Doğru bir seçim çok önemli. Sizler bizim geleceğimiz ve güvencemizsiniz. Bu duygu ve düşüncelerle sınava büyük bir özveri ile hazırlanan gençlerimizin ve ailelerinin heyecanlarını paylaşıyor, sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum."