Kayseri'deki kazı talep miktarında Büyükşehir Belediyesi ilk sırada

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, altyapı çalışmaları kapsamında bağlı kurum ve kuruluşlarının gerçekleştirdiği kazı talep miktarında ilk sırada yer...

25 Aralık 2021 - 15:05
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, altyapı çalışmaları kapsamında bağlı kurum ve kuruluşlarının gerçekleştirdiği kazı talep miktarında ilk sırada yer alarak altyapı konusunda kazı şampiyonu oldu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi, Altyapı ve Koordinasyon Merkezi (AYKOME) kayıtlarına göre 2021 yılında 727,29 bin metre kazı talebinde bulunarak kazı metrajında artış gösterdi.

Altyapıyı güçlendirmek ve geliştirmek için gerçekleştirilen kazı talep miktarında her güne yaklaşık 2 kilometre kazı talebi düşüyor.

Kayseri'deki altyapı hizmetlerinin arttırılması amacıyla alınan kazı talep miktarında, verilen hizmetlerle doğru orantılı olarak bir önceki yıl verilerine kıyasla yaklaşık iki kat artış yaşandı.

Buna göre 2020 yılında 380 bin metre kazı talebi oluşurken, 2021 yılında ise bu rakam ortalama 2 kat artış göstererek 727,29 bin metreye yükseldi.

KASKİ, AYKOME'deki kazı talep miktarında toplam 342 bin metrelik kazı talebi ile gerek Büyükşehir kuruluşları gerekse kentteki diğer kuruluşların kazı talep miktarını geride bırakarak ilk sırada yer aldı. KASKİ'yi 227 bin metre ile KCETAŞ ve 141 bin metre ile Kayserigaz takip etti.