Kayseri'de yaz spor okulları açıldı

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı: "40'ın üzerindeki branşta, 190 antrenörün görev aldığı kurslarda temmuz ayında 25 bin çocuğumuzu çalıştıracağız, eğiteceğiz ve al bayrağımızı göndere çektirecek sporcular yapma gayreti içerisinde olacağız"

Kayseri'de yaz spor okulları açıldı
30 Haziran 2022 - 19:20
Kayseri'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün yaz spor okulları törenle açıldı.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü Atletizm Sahası'nda gerçekleştirilen açılış töreninde çeşitli spor branşlarında gösteri sunuldu.

İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, büyüyen, gelişen genç nüfusa sahip Türkiye'de gençlik ve spor faaliyetlerinin öneminin her geçen gün arttığını söyledi.

Yaz spor okullarının yeni formatıyla katılım rekoru kıracağını, katılımcıların, ailelerin maksimum fayda sağlayacağını belirten Kabakcı, "Bugün spor teşkilatımızın kuruluş yıl dönümünde başlattığımız spor okullarının amacı, gençleri küçük yaşlarda spora kanalize etmek, spor sevgisi aşılamak ve gelişimini sağlam bir şekilde tamamlamış birey olarak dinamik bir toplum oluşturmaya katkı sağlamaktır." dedi.

Kayseri'den Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil edecek sporcular yetiştirmeyi amaçladıklarını anlatan Kabakcı, şunları kaydetti:

"Şu anda ilimizin çeşitli bölgelerinde engelli branşlar da dahil olmak üzere 40'ın üzerindeki branşta, 190 antrenörün görev aldığı kurslarda temmuz ayında 25 bin çocuğumuzu çalıştıracağız, eğiteceğiz ve al bayrağımızı göndere çektirecek sporcular yapma gayreti içerisinde olacağız. Gençler spora yöneldikçe ülkemizin altyapı çalışmaları hız kazanacak, ülkemizin adını ileriye götürecek, hepimizi gururlandıracak şampiyonlar çıkacaktır. Bu duygu ve düşünceyle yaz spor okullarının gençlere ve alilerine hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da belediye olarak her daim spora ve sporcuya destek verdiklerini belirterek, kent genelinde 15 branşta yaklaşık 20 bin gence spor faaliyeti yapma imkanı sunduklarını ifade etti.

Törene Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, gençler ve aileleri katıldı.