Kayseri'de "Millete Yapılan Darbe 28 Şubat" programı düzenlendi

MAZLUMDER Kayseri Şubesi tarafından "Millete Yapılan Darbe 28 Şubat" programı düzenlendi.Mimarsinan Parkı içerisindeki bir kafede düzenlen...

27 Şubat 2022 - 15:20
MAZLUMDER Kayseri Şubesi tarafından "Millete Yapılan Darbe 28 Şubat" programı düzenlendi.

Mimarsinan Parkı içerisindeki bir kafede düzenlen programda konuşan MAZLUMDER Şube Başkanı Ahmet Taş, AA muhabirine, birçok sıkıntının yaşandığı o dönemin üzerinden 25 yıl geçtiğini, 28 Şubat'ta öğretmen olduğunu ve bir vakfın da başkanlığını yürüttüğünü söyledi.

İrticai faaliyetler yürütüldüğü iddiasıyla kendisinin suçlandığını, derneğin ve evinin birçok kez arandığını anlatan Taş, bir gece kendisinin gözaltına alınıp 4 gün sorgulandığını ifade etti.

YÖK'ü protesto eylemi ve "imam hatipler kapatılmasın" diye düzenlenen sabah namazına katıldığı iddiasıyla kendisine suçlamalar yöneltildiğine değinen Taş, "Hakkımızda delil bulunmadı ama 20 gün boyunca tutuklu kaldık. Ankara 2 Nolu Devlet Güvenlik Mahkemisi'ne başvurduk. Yaptığımız itiraz kabul edildi. Suçumuzun olmadığı anlaşıldı ve tahliye edilerek devlet beni görevime tekrar iade etti." diye konuştu.

Taş, vakfın kapatılması için açılan davadan da 5 yıl sonra beraat edildiklerini dile getirdi.

O dönemde binlerce kişinin işinden olduğunu, kız öğrencilerin üniversiteden atıldığını, görevden alınan kişilerin büyük sıkıntılar çektiğini belirten Taş, o günlerin unutulmadığını ifade etti.

Programda 28 Şubat darbe sürecinde mağdur edilen kişilerin yer aldığı fotoğraflar da sergilendi.

Ali Çakıcı, Rabia Öçalan, Kemal Mete, Mahiye Geçeli gibi o dönemde mağdur olan kişilerin de konuştuğu program, sinevizyon gösterimiYLE sona erdi.