Kayseri'de meslek lisesi ile yatak sektöründeki işletmeler arasında iş birliği

Kayseri'de tekstil ve yatak sektöründe üretim yapan işletmeler ile Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...

03 Haziran 2022 - 14:00
Kayseri'de tekstil ve yatak sektöründe üretim yapan işletmeler ile Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında mesleki eğitim iş birliği protokolü imzalandı.

Lisedeki imza protokolü, YATAŞ, Orta Anadolu Ticaret ve Sanayi TAŞ, BRN Yatak Baza ve Ev Tekstili İnşaat Ticaret AŞ, Küçükler Tekstil, Lüks Kadife, KARSU Tekstil ve Vellteks Kumaş firmalarının temsilcileri ile Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapıldı.

Protokol törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Karaca, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cuma Doğan, Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Yücel, Türk Tekstil Vakfı temsilcisi Emin Durmuş ile işletmelerin insan kaynakları birimi müdürleri katıldı.

Burada konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Karaca, işletmelerde çalışan lise mezunlarına yönelik hazırlanan ustalık telafi programının işletmeler için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Program hakkında bilgi veren Karaca, işletme üzerinden Mesleki Eğitim Merkezi Ustalık Telafi Programına kayıt olan öğrencilerin 27 hafta süresince çalışacağı, bu esnada iş başı eğitimlerinin süreceğini, bu sürede çalıştıkları işle ilgili girecekleri uygulama sınavını başarmaları halinde ustalık belgesi almaya hak kazanacaklarını kaydetti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya ise telafi programını birlikte yürüteceklerini, işletmelerin ortaokul mezunu çalışanlarına yönelik de programlarının olduğunu aktardı.

Kaya, bu kapsamda uygulanacak programa kayıt olan ortaokul mezunu çalışanların haftada bir gün okula gelerek işletmede çalışmaya devam edebileceklerini, 4 yılın sonunda başarılı olmaları halinde meslek lisesi diploması almaya hak kazanacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.