Kayseri'de "Hasta Yakını Misafirhanesi" çalışmaları sürüyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) karşısında projelendirilen Hasta Yakını Misafirhanesi'nde son...

Kayseri'de "Hasta Yakını Misafirhanesi" çalışmaları sürüyor
28 Şubat 2022 - 13:45
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) karşısında projelendirilen Hasta Yakını Misafirhanesi'nde son aşamaya gelindiğini bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükkılıç, yatarak tedavi gören hastaların yakınları için projelendirilen sıcak, konforlu ve sosyal donanımlı Hasta Yakını Misafirhanesi'nde çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirtti.

ERÜ karşısındaki tesisin hayırsever ve belediye işbirliği ile yakın zamanda hizmete gireceğini anlatan Büyükkılıç, ERÜ ve Kayseri Şehir Hastanesi karşısında yapımı devam eden misafirhanede sona yaklaşıldığını aktararak, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın sokak ortalarında, arabaların içerisinde yatmaktan kurtulacağı güzel bir hizmet ortamı oluşacak. Bina oturum alanı 500 metrekare, toplam inşaat alanı 1500 metrekare olan misafirhane zemin ve 2 kattan oluşuyor. 18 adet normal konaklama odası, 6 adet engelli konaklama odası bulunacak misafirhanemizde, 24 adet oda yer alıyor. Proje bünyesinde, konaklama birimlerinin yanında restoran, çamaşırhane, idari ofisler bulunurken, mantolama cephe sistemi kullanılacak. Hasta Yakını Misafirhanesi ve yanında yer alan Engelsiz Yaşam Merkezi, spor salonları ile burası bir sosyal yaşam merkezine dönüşmüş olacak. Büyükşehir olarak her alanda en güzel 'gönül belediyeciliği' örneklerini sergiliyoruz."