Kayseri'de aranan kişi kamu malına zarar vermek isterken yakalandı

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma ve bulundurma suçundan aranan bir kişi ile yanında bulunan şüpheli şahsın Kızılırmak üzerinde bulunan demiryolu üzerinde, tren rayları ile uğraştıklarının görülmesi üzerine jandarma tarafından suç üstü yakalandı.

Kayseri'de aranan kişi kamu malına zarar vermek isterken yakalandı
30 Ekim 2022 - 15:30

Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Yemliha Mahallesi'nde "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma ve bulundurma" suçundan aranan bir kişi ile yanında bulunan şüpheli şahıs, Kızılırmak üzerinde bulunan demiryolu tren rayları ile uğraştıklarının görülmesi üzerine önleyici kolluk devriyesi görevinde bulunan jandarma tarafından suç üstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre aranan şahıs O.B.K'nın 6136 Silah Kanuna Muhalefet, uyuşturucu ve hırsızlık suçlarından 6, E.U'nun ise 6136 Silah Kanuna Muhalefet, uyuşturucu, kasten yaralama suçlarından 11 suç kaydının olduğu öğrenildi.

Şüpheli şahısların demiryollarına ait üç bölgede 1 metre alüminyum, 6 metre  bakır olmak üzere toplam 7 metre  kablonun kesilerek zarar verdiğide jandarma tarafından tespit edildi.

TCDD ait demiryolunda kamu malına zarar verme olayı ile ilgili olarak gözaltına alınan şüpheliler O.B.K. ve E.U. ifadelerin ardından Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi.

E.U, Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, hakkında yakalama kararı bulunan O.B.K. tutuklanarak Bünyan Cezaevine teslim edildi.