Kayseri'de "15 Temmuz Gecesi Sergilenen Milli Duruş" konferansı düzenlendi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında "15 Temmuz Gecesi Sergilenen Milli Duruş" konferansı...

07 Temmuz 2022 - 17:05
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında "15 Temmuz Gecesi Sergilenen Milli Duruş" konferansı gerçekleştirildi.

Sabancı Kültür Merkezi'ndeki etkinliğin açılışında konuşan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Türk milletinin ay yıldızlı bayrağın gölgesi altında tarihi boyunca esarete boyun eğmediğini söyledi.

Türk milletinin 15 Temmuz 2016'da, hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını vurgulayan Çalış, FETÖ mensubu hain teröristlerin milletin bütünlüğüne kast ettiğini belirtti.

Çalış, Türk milletinin o gece hainlerin karşısında tek yürek olduğunu, tekbirler ile vatanın bölünmez bütünlüğüne sahip çıktığını dile getirdi.

Milletin istiklaline kast edenlere geçit verilmeyeceğinin tüm dünyaya gösterildiğini belirten Çalış, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile meydanlara inen aziz Türk milleti, millet iradesine hiçbir kuvvetin etki edemeyeceğini göstererek, şanlı tarihine yeni bir destan yazmıştır." dedi.

Türkiye Şehit Yakınları ve Gazileri Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bilge Gürs de eşinin ve babasının FETÖ’cüler tarafından şehit edildiğini söyledi.

Gürs, 15 Temmuz gecesi verecek bir canları olan ailesinin hayatını ülkeleri için feda ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Darbe girişiminin üzerinden 6 yıl geçti ancak biz unutmadık o günleri. Asker kılığına girmiş teröristlerin şeytani bakışları, gözleri dönmüş ve insanlıklarını yitirmişlerdi. Kendilerini bir dolara satan bir grup düşünün. İnsan denmez bile onlara. Kadına silah çeken, tehdit eden bir örgüt. Bu hainlerin karşısında ise iman gücünü yanına alan, başları dik, alınları açık kahramanlar var. O kahramanlar, devlet uğruna gözlerini bile kırpmadan dikildiler karşılarına, tarih yazdılar. Tarihe isimleri altın harflerle yazıldı."