Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Akın'dan KGC'ye veda ziyareti

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 1. Dairesinin, adli ve idari yargı yaz kararnamesi ile Balıkesir'e atanan Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı...

29 Haziran 2022 - 13:40
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 1. Dairesinin, adli ve idari yargı yaz kararnamesi ile Balıkesir'e atanan Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Kayseri Gazeteciler Cemiyetine (KGC) veda ziyaretinde bulundu.

Başsavcı Akın, Kayseri'de 5 yıl görev yaptığını, bu sürede birçok çalışmayı başarıyla tamamladıklarını söyledi.

İlk geldiklerinde FETÖ'ye karşı yoğun bir mücadele yürüttüklerini vurgulayan Akın, "5 yıl önce geldiğimizde FETÖ gibi bir terör örgütü karşımızdaydı. Ciddi anlamda Kayseri'de soruşturmalar etkin bir şekilde yürütülüyordu ve biz daha da etkinleştirmek için elimizden gelen çabayı gösterdik. Bu süreçten bugüne kadar çalışmalarımızda basın mensuplarını hep yanımızda gördük. Bundan da son derece memnunum." diye konuştu.

Yeni görev yerinde herkesi misafiri olarak ağırlamaktan memnuniyet duyacağını kaydeden Akın, helallik istedi.

KGC Başkanı Metin Kösedağ da Cumhuriyet Başsavcısı Akın'ın, hizmet süresince basın mensuplarıyla iyi bir diyalog içerisinde olduğunu belirterek, "Bu sürede Kayseri'ye çok önemli hizmetleri oldu. Bu anlamda kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra Balıkesir'de Türkiye'nin başka güzel bir memleketinde görevini ifa edecek. Yeni görevinde de başarılar diliyoruz." dedi.