Kayseri Büyükşehir Belediyesinden anne ve babalara ilk yardım kursu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür AŞ (KAYMEK) aracılığı ile anne babalara yönelik ilk yardım eğitimi kursu...

15 Aralık 2021 - 12:50
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür AŞ (KAYMEK) aracılığı ile anne babalara yönelik ilk yardım eğitimi kursu düzenliyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, KAYMEK aracılığı ile bebekleri ve çocukları zararlı etkenlere karşı korumak, acil durumlarda hayat kurtaran ilk müdahaleyi yapabilmek amacıyla KAYMEK Köşk Sosyal Yaşam Merkezi'nde kurs açılacak.

Anne babalara yönelik açılacak, salı, perşembe ve cumartesi günleri saat 13.30-16.00 arasında eğitim verilecek kurslar toplam 18 saat sürecek.

0-1 yaş grubunda olan bebeklerin karşılaşabilecekleri acil durumlarda doğru müdahaleleri yapmak ve soğukkanlılıkla pratik etme ile 1-8 yaş grubundaki çocuklara yönelik temel ilk yardım bilgilerinin anlatıldığı kursta, "temel yaşam desteği, boğulmalar, kanamalar, yanık-donma, zehirlenmeler, hayvan ısırıkları, göz-kulak-buruna yabancı cisim kaçması, ateşli bebeğe yaklaşım, alerjik reaksiyonlar" gibi konulara yer verilecek.