Kayseri Anadolu Harikalar Diyarında Suriye bayraklı yabancı gerginliği

Kayseri'de bulunan Anadolu Harikalar Diyarında Suriye bayrağı ile poz vermeye çalışanları vatandaş uyardı.

Kayseri Anadolu Harikalar Diyarında Suriye bayraklı yabancı gerginliği
11 Temmuz 2022 - 12:54

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi denetiminde bulunan Anadolu Harikalar Diyarı Su Sporları alanında üzerinde Suriye Devlet Başkanı Hafız Esad'ında resmi bulunan Suriye bayrağı ile poz verip resim çekinmeye çalışanları önce vatandaşlar uyardı.

Öğle üzeri gerçekleşen olayda, vatandaşların uyarılarını dinlemeyen Suriyeli olduğu tahmin edilen 3-5 kişilik grubun güvenliğe şikayet edilmesi üzerine Suriye bayrağı kaldırıldı. Yabancı uyruklular bölgeden ayrıldı.

KADEMELİ GERGİNLİK

En son Şanlıurfa'da Suriye bayrağı açarak konvoy oluşturan, konvoy sırasında Türk vatandaşlarına dolar gösteren kişilere vatandaşlar tepki göstererek konvoyda bulunan araçlara zarar verilmişti.

Vatandaşların sık sık dile detirdiği ve tepki gösterdiği bu tip durumların bilinmesine rağmen Suriye uyruklu sığınmacıların bu tip davranışları neden yada niye yaptığı bilinmiyor.

YABANCILARIN SUÇA KARIŞMA ORANLARI YÜKSELDİ

 

Kayseri'de düzenlenen uyuşturucu ve terör operasyonlarına bakıldığında, uyuşturucuda yabancıların kurye olarak kullanılma sayısının arttığı emniyet kayılarına yansıyor. Terör operasyonlarında ise yine FETÖ'cülerin dışında yabancı uyruklu terör örgütü sempatizanı yada terör örgütü üyelerinin yakalanmasındaki artış dikkat çekiyor.