Kayak tutkunları yeni sezona Erciyes AŞ ile hazırlanıyor

Kayseri Erciyes AŞ, kar sporları meraklılarını yeni sezona hazırlamak için uygulamalı antrenman ve egzersiz eğitim programı hazırladı.Erciyes...

Kayak tutkunları yeni sezona Erciyes AŞ ile hazırlanıyor
22 Ekim 2021 - 16:20
Kayseri Erciyes AŞ, kar sporları meraklılarını yeni sezona hazırlamak için uygulamalı antrenman ve egzersiz eğitim programı hazırladı.

Erciyes AŞ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, hazırlanan özel antrenman programıyla yaz mevsiminde uzun süre hareketsiz kalan kayakçıların fizyolojik ve psikolojik olarak olumsuz etkilenmemeleri, vücut performanslarını artırmaları ve denge kaybı yaşamamaları hedefliyor.

Erciyes AŞ Kurumsal İletişim ve Sportif Faaliyetler departmanları tarafından 9 bölüm olarak hazırlanan antrenman serisinde birbirinden farklı egzersiz hareketleri bulunuyor.

Hem amatör kayakçıların hem de kulüp sporcularının faydalanabileceği programlarlar Erciyes Kayak Merkezi'nin kurumsal sosyal medya hesaplarından izlenebiliyor.

Sporseverler, her hafta farklı hareketlerden oluşan antrenman videoları ile evde tüm kas gruplarını çalıştıracak hareketleri uygulama imkanı elde ediyor.

Fizyoterapist ve spor hekimleri nezaretinde hazırlanan eğitimlerde özellikle kayak ve snowboard yaparken yoğun kullanılan kasları çalıştıran, sakatlık ve kas ağrılarını engelleyecek fiziksel egzersizlere ağırlık veriliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Zafer Akşehirlioğlu, hizmete sundukları eğitim setlerinin Türkiye'de bu konuda yapılan ilk çalışma olup, kış sporlarına önemli bir hizmet sunacağını belirtti.