Kahramankazan'daki Sinap Formasyonu kazılarındaki buluntular tasnif ediliyor

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde Doğa Tarihi Araştırmaları Sinap Formasyonu kazılarındaki buluntuların tasnif çalışmaları başladı.Örencik...

Kahramankazan'daki Sinap Formasyonu kazılarındaki buluntular tasnif ediliyor
21 Aralık 2022 - 14:05
Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde Doğa Tarihi Araştırmaları Sinap Formasyonu kazılarındaki buluntuların tasnif çalışmaları başladı.

Örencik Mahallesi'ndeki Delikayıncak Tepe'deki kazının bilimsel danışmanlarından Prof. Dr. Berna Alpagut Alpagut, AA muhabirine, hava şartları nedeniyle alanda kazı çalışmalarına henüz başlayamadıklarını söyledi.

Laboratuvar ve depo çalışması yaparak önemli fosil buluntularından gergedanlar, atgiller ve otçullar olmak üzere üç grup üzerinde yürütülen çalışmaları devam ettirdiklerini aktaran Alpagut, şöyle konuştu:

"Ankara çevresinin doğa tarihi açısından 9.8 milyon yıl eskiye gittiğini, filler gergedanlar, zürafalar, etçillere, otçullar küçük memeli hayvanlar olmak üzere çok zengin bir biyolojik ve bitki örtüsüne sahip. Kazı çalışmalarında ele geçen maymun, fil ve zürafa fosillerinin Anadolu Medeniyetler Müzesinde 'Ankara'nın doğa tarihinden bir görünüm' adlı seksiyonda sergileniyor."